Petre Apostol

La Covasna au avut loc finalele Campionatelor Naţionale de Şah rapid, blitz şi la dezlegări de studii şi de probleme. Printre sportivii care s-au remarcat la această ediţie a competiţiilor rezervate seniorilor s-au regăsit şi reprezentanţi prahoveni.
Astfel, la şah rapid titlul naţional a revenit maestrului internaţional Lucian Miron, de la Clubul Sportiv Universitar Ploieşti, care a încheiat cele nouă runde programate cu un total de 7,5 puncte, în urma celor şase victorii şi trei remize obţinute, fiind, prin urmare, neînvins. De remarcat faptul că medalia de argint a fost câştigată de marele maestru internaţional Bogdan Deac, care în ultimii ani a reprezentat CSU Ploieşti, dar din acest sezon este legitimat la CS Politehnica Iaşi şi Steaua Bucureşti. Deac a încheiat competiţia cu şapte puncte, în vreme ce podiumul a fost completat de maestrul internaţional Marius Manolache, tot cu şapte puncte, concursul reunind 75 de sportivi.
Maestrul internaţional Lucian Miron s-a remarcat şi în cadrul competiţiei de dezlegări de studii şi de probleme, la care şi-a adjudecat medalia de argint, ratând titlul naţional pentru doar 25 de sutimi. Sportivul de la CSU Ploieşti a încheiat cu 25.5 puncte în 117 minute, fiind devansat doar de către marele maestru internaţional Mihail Marin (CS Studeţesc Medicina Timişoara), cu 25.75 puncte în 119 minute. Podiumul a fost completat de maestrul FIDE Răzvan Dicu (CS Otopeni), cu 24.25 puncte în 118 minute.
De remarcat faptul că aproape de medalii a fost şi sportivul ploieştean de la CS Universitatea Târgovişte, George Miroiu, care s-a situat pe locul al patrulea, cu 23 de puncte în 116 minute.
Pentru maestrul internaţional Lucian Miron a reprezentat o oportunitate foarte bună de a pregăti participarea la Campionatele Europene, programate în perioada 18-29 martie, la Batumi, în Georgia. Despre campionatele naţionale din Covasna ar mai fi de menţionat rezultatul obţinut de sportiva ploieşteană Dariana Didiliuc, legitimată la CSM Craiova, care şi-a adjudecat medalia de argint în cadrul probei de dezlegări de studii şi de probleme. Sportivă care a îmbinat şahul cu atletismul (pe care l-a practicat la CSŞ Ploieşti), Dariana şi-a demonstrat din nou abilităţile la proba de dezlegări de studii şi de probleme, devenind vicecampioană naţională, cu 27.25 puncte în 118 minute.
Titlul naţional a revenit Irinei Bulmaga (CS Politehnica Iaşi), cu 30.75 puncte în 120 de minute, în vreme ce medalia de bronz a fost obţinută de Silvia Sgîrcea (CSM Bucureşti), cu 26.25 puncte în 120 de minute.