V. S.

Primarul comunei prahovene Dumbrava, Marian Apostol, a avut inițiativa sărbătoririi tuturor cuplurilor căsătorite “cu vechime” din localitate, atât la aniversarea a 25 de ani, a 50 de ani sau, în unele cazuri fericite, a mai multor ani de căsnicie.
Ieri, edilul localității le-a făcut o surpriză membrilor familiei Stăncescu, pe care i-a vizitat la împlinirea a 25 de ani de la momentul în care și-au unit destinele. Primarul Marian Apostol le-a adus în dar flori și o icoană sfințită, întruchipându-l pe Sf. Ioanichie cel Nou de la Muscel, ocrotitorul familiei, care să le poarte noroc și să le aducă sănătate, iar sărbătoriții au avut ocazia să scrie în Cartea de onoare a comunei câteva cuvinte la zi aniversară.
Potrivit edilului, în comuna Dumbrava, anul acesta, 22 de cupluri vor împlini 25 de ani de căsnicie, iar alte șapte vor ajunge la 50 de ani petrecuți împreună.
“Vreau ca astfel de aniversări să devină obișnuință în comuna noastră și să rămână un gest al primarului pentru cetățenii comunei”, a precizat primarul din Dumbrava, care a ținut să menționeze că se dorește ca, atunci când un locuitor al comunei ajunge la venerabila vârstă de 100 de ani, să aibă parte de atenția tuturor membrilor comunității.