Liderul din C3, Petrolul 52, încearcă să concretizeze primele mișcări de jucători cu adevărat relevante, țintele fiind câțiva jucători cu ”CV” de Liga I, care să aducă plusul de valoare necesar viitorului parcurs al echipei… din eșalonul secund, sezonul viitor.
Până la reunirea lotului petrolist sub comanda lui Romulus Ciobanu, programată mâine, odată cu efectuarea vizitei medicale, se așteaptă răspunsuri la ofertele făcute mai multor jucători de nivel superior Ligii a III-a, fundașul central Costinel Gugu fiind unul dintre cei pe care Petrolul îi așteaptă să spună ”DA”!

Petrolul
Gugu este un nume important pentru orice echipă de eșalonul trei, atât timp cât în CV-ul său apar prezențe la loturile naționale de juniori și tineret ale României, dar și 24 de prezențe în Liga I, câteva meciuri pentru Le Havre (3 la număr, mai precis), în Liga a II-a franceză, nu cu mult timp în urmă – în 2015, plus vreo 60 de meciuri în Liga a II-a de la noi, unde, în prima parte a sezonului în curs, Gugu a jucat pentru CS Mioveni, nimeni alta decât gruparea care a eliminat Petrolul din Cupa României, în faza șaisprezecimilor. ASA Târgu Mureș, Universitatea Craiova și CS Turnu Severin se adaugă grupărilor menționate bifate în carieră de jucătorul de 25 de ani, pe care oficialii petroliști speră să-l convingă să vină la Ploiești!

Probleme la Mioveni

Plecarea jucătorului de la CS Mioveni ar fi posibilă în contextul unor probleme pe care echipa argeşeană pare să le întâmpine în noul an, și alți fotbalişti fiind pe cale să părăsească formaţia de eșalon secund. Mai mult, inclusiv soarta echipei satelit din Liga a III-a, colega de eșalon a Petrolului (aflată în coada clasamentului), a fost pusă la îndoială, dar, cum retragerea echipei secunde din Liga a III-a ar aduce o penalizare de 9 puncte primei echipe, lucru care ar echivala cu intrarea în zona retrogradării, cei de la Mioveni vor încerca să ducă mai departe ambele formaţii, pe cât posibil.

Încă un amical în programul „lupilor”

Petrolul va debuta în partidele amicale din 2018 mai devreme față de țintarul inițial stabilit, în program apărând un prim joc de verificare pe 20 ianuarie, contra formației Steagul Roșu Brașov. Echipa brașoveană a jucat cu Petrolul și în vară, când ploieștenii au fost invitați la trofeul „Nicolae Pescaru”, meciul din 20 ianuarie urmând să fie găzduit la Ploiești.