De ce nu primesc indemnizaţia de handicap în luna octombrie ?

,,Am fost încadrată în grad accentuat de handicap cu data de 1.09.2014, dată de la care ar trebui să intre în vigoare toate drepturile care mi se cuvin conform legii. Cu toate acestea, prima indemnizaţie mi s-a spus ca o voi primi de-abia în luna noiembrie pentru octombrie, deşi corect ar fi să primesc în octombrie pentru septembrie ţinând cont de data de la care am fost încadrată. Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns în acest sens, pentru că nu înţeleg de ce este aşa.’’
Maria Chemaru, Ploieşti
* * *
Doamnă Chemaru, ne-am interesat pentru dumneavoastră la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova şi vă redăm mai jos răspunsul primit de la instituţia menţionată : ,,Conform Hotărârii nr. 268/2007 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, la art. 36 pct. 4 se specifică ,,Prestaţia socială are caracter lunar, se acordă începând cu luna următoare depunerii cererii şi încetează cu luna următoare celei în care persoana cu handicap nu mai îndeplineşte condiţiile care au dus la stabilirea dreptului. În situaţia doamnei, menţionăm că persoana respectivă a depus cererea pentru acordarea prestaţiilor sociale în data de 4.09.2014 urmând ca plata pentru prima lună – octombrie – să fie făcută în luna noiembrie’’.
__________________
Dragi cititori, acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele
dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte, vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.