• Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Local Buşteni au strâns alimente şi alte produse pentru localităţile afectate de inundaţii

Consiliul Judeţean Prahova, Primăria şi Consiliul Local Buşteni au organizat un transport cu ajutoare umanitare pentru sinistraţii din judeţul Galaţi.
Vor fi transportate saltele, pături şi cearşafuri pentru 100 de locuinţe, 3000 de pâini – oferite de SC Lido Gârbea şi SC Oltina SRL, 3000 de sticle cu apă minerală Keia – oferite de SC Nicoltana S.A, conserve de carne şi peşte, făină, zahăr, ulei, detergent, îmbrăcăminte, lopeţi şi roabe. Convoiul a plecat din localitatea Valea Călugărească, cu destinaţia Pechea şi Costache Negri – localităţi grav lovite de inundaţii.
Viiturile din judeţul Galaţi au afectat 22 de localităţi, peste 2.400 de persoane fiind evacuate din locuinţe. Inundaţiile au distrus peste 700 de case şi au dus la moartea a nouă persoane.
Primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, a însoţit convoiul umanitar, care urma să ajungă în localitatea sa natală, Costache Negri, şi la Pechea, acolo unde era aşteptat inclusiv de către campionul de box profesionist Lucian Bute. „Am acordat din bugetul local al oraşului Buşteni 80.000 de lei, iar din donaţii am mai strâns circa 70.000 de lei, bani care au fost folosiţi pentru acest transport de ajutoare destinat locuitorilor din Costache Negri (unde au fost afectate circa 300 de case) şi din Pechea, unde numărul caselor afectate depăşeşte 350. În prezent, la Buşteni am organizat un centru de colectare a ajutoarelor – în special îmbrăcăminte – din partea populaţiei, aceste donaţii urmând să fie selectate şi împărţite în pachete pentru locuitorii grav afectaţi de inundaţiile din Galaţi”, ne-a declarat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin.
V.S.