Dezbateri pe tema proiectului Legii Sanatatii

In perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii va demara o serie de consultari pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar, dar si pentru revizuirea pachetului de servicii de baza acordat asiguratilor. “Avand in vedere importanta sociala a acestor reglementari, precum si interesul manifestat de  toate structurile sociale, consideram necesara implicarea profesionistilor din sistem, dar si a reprezentantilor societatii civile in stabilirea  masurilor de reorganizare ale sistemului in vederea rezolvarii principalelor probleme cu care acesta se confrunta, respectiv dezechilibrul financiar si nivelul nesatisfacator al calitatii serviciilor medicale”,  a declarat dr. Vasile Cepoi, secretar de stat. Dezbaterile se vor desfasura dupa un program care va fi postat pe site-ul Ministerului Sanatatii –
www.ms.ro. De asemenea, s-a decis ca pe acelasi site sa fie publicate, transparent, toate propunerile rezultate din dezbateri. Ministerul Sanatatii va informa periodic cetatenii, prin mijloacele de informare media, asupra derularii procesului de elaborare a legii.

Bancile trebuie sa adopte noi oferte de creditare

Bancherii nu s-au grabit sa-si ajusteze ofertele dupa regulamentul de creditare, adoptat de BNR in toamna trecuta, si au profitat la maximum de ragazul de 90 de zile pe care l-au avut pentru a elabora noile norme de creditare. Termenul pana la care bancile sunt obligate sa prezinte la BNR, pentru avizare, noile norme de creditare expira la sfarsitul acestei luni, iar din februarie bancherii ar trebui sa inceapa sa vanda credite dupa noile reglementari, care sunt mai restrictive si ingreuneaza accesul clientilor la imprumuturile in valuta.

Vinuri produse in Prahova – la expozitia de la Berlin

La Sarbatoarea vinurilor romanesti – eveniment organizat in pavilionul national al Romaniei din cadrul Expozitiei Internationale pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura, „Saptamana Verde”- Berlin 2012 – sutele de vizitatori au avut ocazia sa deguste 11 soiuri de vinuri de exceptie produse in cramele romanesti. Intre acestea, au figurat si cramele Tohani, Basilescu Urlati, Servie Ceptura si Halewood Prahova. La acest eveniment – prin care s-a dorit o promovare speciala pentru vinurile romanesti de calitate, care pot face fata cu succes competitiei de pe piata germana – au participat si Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala – Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii – Valeriu Tabara si ambasadorul Romaniei la Berlin – Lazar Comanescu.

428 de procurori promovati/reinvestiti in functii de conducere

In perioada 1 ianuarie 2006 – 18 ianuarie 2012, au fost promovati sau reinvestiti in functii de conducere, dupa caz, 428 de procurori de la diverse instante din tara. In cazul judetului nostru, au fost avansate/reinvestite in functiile de procuror sef, procuror sef sectie, procuror sef serviciu sau procuror sef birou 12 persoane, dintre care 4 la Curtea de Apel Ploiesti, 3 la Tribunalul Prahova si cate una la judecatoriile Ploiesti, Campina, Valenii de Munte si Mizil, respectiv la Biroul Teritorial Ploiesti al DIICOT.