Poliţiştii din cadrul B.D.N.E. – D.N. 1 B au organizat ieri o acţiune ce a vizat cu precădere respectarea normelor legale privind transporturile rutiere de marfă, în special produse accizabile, precum şi combaterea consumului de alcool de către conducătorii de vehicule .
Cu această ocazie au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 5 permise de conducere, şi a fost constatată comiterea unei infracţiuni.
N. Călin a fost depistat în timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal.
În timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă, pe D.N. 1 D, la intersectia cu D.N.1 B, P. Petrus nu a acordat prioritate de trecere unei autospeciale care circula pe drumul prioritar.
O patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Valea Călugărească l-a depistat în trafic pe D.J. 101 F, în localitatea Drăgăneşti, pe T. Vasile, care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,61 mg / l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi se deplasa pe bicicletă, pe D.N.1 B, M. Valentin nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar în aceeaşi direcţie de mers.
Din impact a rezultat rănirea biciclistului.
Un alt biciclist, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi circula pe strada Ghighiului din Ploieşti, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
El a fost transportat la spital, unde a rămas internat în vederea acordării de îngrijiri medicale.