Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere.
Semnalăm că traficul rutier pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Piteşti a revenit la normal în jurul orei 12.15. Amintim că, din cauza răsturnării unui autotren în afara părţii carosabile, circulaţia auto a fost aproximativ 3 ore îngreunată la kilometrul 160, în zona localităţii vâlcene Milcoiu. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.
La ora 11.30, pe DJ 244C, în zona comunei vasluiene Pădureni, între satele Văleni şi Urlaţi, un autotren încărcat cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe partea carosabilă. Potrivit informaţiilor primite de la faţa locului, evenimentul nu s-a soldat cu victime şi nu există pericol de incendiu sau explozie. Circulaţia rutieră în zonă este oprită.
Vremea bună din aceste zile îi determină pe automobilişti să apese peste măsură pedala de acceleraţie. De altfel, viteza, în cele două forme ale sale – excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi trafic – reprezintă un real pericol pentru circulaţia rutieră.
Conducătorilor auto imprudenţi, şi nu numai lor, le reamintim faptul că viteza continuă să fie una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. În acest context, precizăm că pe fondul vitezei excesive, aseară, în jurul orei 20.40, în localitatea Ardud din judeţul Satu Mare, pe DN19, a avut loc un accident deosebit de grav. În timp ce se afla la volanul unui autotren, un tânăr de 23 de ani, posesor al permisului de conducere pentru categoriile A, B, BE, C şi CE din anul 2006, din cauza amintită, într-o curbă periculoasă a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat în şanţ. Atât şoferul, cât şi pasagerul din cabina autotrenului (32 de ani) şi un pieton care se deplasa pe trotuar în acele momente, în vârstă de 65 de ani, şi-au pierdut viaţa.