Cercetatorii din domeniul nutritiei par sa fi gasit un “medicament” impotriva obezitatii: un extract de cereale capabil sa inhibe apetitul. Daca acesta ar fi introdus in produsele de tip fast-food, rata obezitatii ar scadea considerabil, sustin oamenii de stiinta. Graul si ovazul in special, dar si celelalte cereale contin niste lipide care “invelesc” grasimea inainte de digerare, astfel ca enzimele care o descompun lucreaza mai lent decat de obicei. In aceasta situatie, creierul primeste semnale ca stomacul e plin, chiar daca acesta este doar pe jumatate plin. Senzatia de saturatie instalata se poate mentine pana la 12 ore, facandu-ne sa mancam putin sau chiar deloc. Cercetatorii incearca sa obtina un extract de cereale care sa poata fi introdus in orice produs cu continut de grasime, pentru a face oamenii predispusi la ingrasare sa manance mai putin si astfel sa scada rata obezitatii, care in ultima vreme a atins cote alarmante. Ei cred ca extractul ar trebui introdus in special in alimentele de la fast-food, principalele vinovate pentru faptul ca populatia e din ce in ce mai grasa, dar se tem ca patronii restaurantelor de acest tip se vor opune, pentru ca nu au niciun interes sa le scada vanzarile.