Alexandru Fronea s-a stins din viata

Miercuri, spre orele serii, fostul oficial petrolist Mihai Cristache – care este, in acest moment, liantul perfect pentru toate fostele glorii ale clubului fanion al Ploiestiului – a raspandit, cu repeziciune, ultima veste trista din tabara legendelor Petrolului. Acelasi Cristache care, duminica, fusese unul dintre cei care i-au fost aproape, la ceas aniversar, lui Mircea Dridea, ne anunta acum ca a incetat din viata o alta fosta glorie petrolista – ALEXANDRU FRONEA.
Fost fundas al „galben-albastrilor”, Alexandru Fronea s-a stins din viata la un spital din Ploiesti, dupa ce ultimele luni au fost un adevarat calvar pentru acesta. „Era foarte bolnav, avea pierderi de memorie. Este o mare pierdere pentru toti cei care l-au cunoscut, pentru ca Fronea a fost un adevarat prieten pentru toti, un om bun, vesel, mereu pus pe glume, un coleg de exceptie. Asta este soarta omului, insa, acum suntem cu totii alaturi de rude, de fiica sa, care este stabilita in Grecia, iar marea familie petro-
lista ii va fi alaturi” – spune Cristache, care, ieri, a gasit printre sutele de fotografii cateva care „fac sa-i dea lacrimile” oricarui suporter petrolist. Fronea alaturi de Mihai Mocanu, alaturi de alti colegi de generatie, cu care a scris istoria acestui club, in anii ’50-60′, el fiind campion national (1958, 1959) si castigator al Cupei Romaniei (1963). Inima lui „Sandu” Fronea a incetat sa mai bata la varsta de 79 de ani, vestea trecerii sale in nefiinta provocand tristete in randul colegilor de generaltie si al celor care l-au cunoscut.
Inmormantarea fostului jucator de legenda al Petrolului va avea loc maine, la Cimitirul „Mihai Bravu”, unde fostii sai colegi – fratii Dridea, Iuhasz, Munteanu, Marin si toti ceilalti – vor fi alaturi pentru a-i aduce un ultim omagiu.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!