În cursul zilei de ieri, a avut loc o acţiune care a vizat legalitatea activităţii centrelor de colectare a materialelor reciclabile, executată de către poliţiştii din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, de Investigaţii Criminale şi de Investigare a Fraudelor, precum şi de la două posturi comunale, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Prahova.
Cu această ocazie au fost controlate două astfel de centre din Ploieşti şi două din comuna Dumbrăveşti, satul Plopeni. La unul dintre ultimele două, poliţiştii au identificat 6 bucăţi de ţeavă metalică, despre care – în urma primelor verificări – s-a stabilit că au fost sustrase din incinta unei societăţi comerciale, de către doi bărbaţi din localitate, cu vârste de 24, respectiv 43 de ani.
Amândoi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În acelaşi timp, şi reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Prahova i-au invitat pe administratorii celor patru societăţi la sediul instituţiei pentru verificarea documentaţiei ce priveşte autorizarea de funcţionare pe linie de protecţie a mediului.

De asemenea, pe timpul efectuării acţiunii, poliţiştii de ordine publică au depistat în trafic un autovehicul care transporta material lemnos fără a deţine documente de provenienţă.
Conducătorul auto – un bărbat de 53 de ani, din comuna Poseşti – a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 2.000 lei, totodată confiscându-i-se şi materialul lemnos transportat, care a fost predat Ocolului Silvic Vălenii de Munte.