Potrivit ultimelor descoperiri, exista o serie de plante care ajuta la regenerare si care dau firului de par vitaminele si mineralele necesare pentru a se regenera, potrivit rtv.net.

Dintre acestea, cele mai importante sunt rozmarinul, lavanda si jojoba.

Rozmarinul stimuleaza cresterea parului si ajuta la mentinerea culorii parului datorita faptului ca stimuleaza circulatia sangelui de la nivelul scalpului. In acest sens este indicat sa folosim ulei de rozmarin sau fierturi de rozmarin in fiecare zi.

Lavanda sau levantica contine multi agenti anti-bacterieni care vindeca iritatiile scalpului, prevenind astfel deteriorarea radaciniii parului. Se foloseste o solutie din levantica si ulei de masline care se lasa la “macerat” cateva zile. Se foloseste atat de multa levantica pe cat de parfumat dorim sa fie amestecul.

Jojoba este o planta care se gaseste in special in California si Arizona. Este insa importata si in europa si ajuta la vitaminizarea radacinii parului, asigurand o crestere mai rapida a acestuia. Acest lucru se intampla datorita faptului ca Jojoba are o compozitie moleculara asemanatoare cu cea a sebumului de pe scalp. Uleiul de Jojoba se aplica direct pe par sau pe scalp, prin masare.