• Oraşul Yichun s-a înfrăţit cu Azuga, fiind o şansă de dezvoltare pentru localitatea de pe Valea Prahovei

Ieri dimineaţă, visul primarului actual al oraşului Azuga, Constantin Samson, s-a îndeplinit, tocmai pe tărâm chinez. O iniţiativă de înfrăţire a oraşului de pe Valea Prahovei cu unul dintre cele mai mari oraşe din provincia chineză Heilongjiang – aflată printre cele mai prospere din ţara de pe continentul asiatic – s-a concretizat, prin semnarea scrisorii de intenţie pentru înfrăţirea dintre Azuga şi Yichun, în prezenţa oficialilor chinezi şi a reprezentanţilor delegaţiei prahovene: primarul de Azuga – Constantin Samson, prefectul de Prahova – Marius Sersea, preşedintele CCI Prahova – Aurelian Gogulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova – Laurenţiu Rebega, şi consilierul judeţean Rareş Enescu.

Pentru Azuga, înfrăţirea cu Yichun ar putea însemna un nou început economic şi, implicit, turistic, pentru că în scrisoarea semnată ieri dimineaţă (redactată în chineză şi în engleză) se pune accent, printre altele, inclusiv pe colaborarea de natură turistică, lucru care ar aduce mari beneficii oraşului de pe Valea Superioară a Prahovei.
Tot ieri, la ora locală 12.00, a avut loc întâlnirea oficială dintre delegaţia prahoveană şi guvernatorul Provinciei Heilongjiang – Lu Hao, vicepreşedintele şi secretarul general al comitetului de primire al Congresului Popular din Heilongjiang – Hu Shiying. În acest context, s-au discutat posibilităţile de colaborare dintre Prahova şi provincia chineză, partea asiatică fiind atrasă de oportunităţile de investiţii chineze în parcurile industriale din Mizil şi din Ciorani, plus valorificarea potenţialului de dezvoltare a terenurilor de la Tătărani. Locaţia din satul comunei Bărcăneşti reprezintă o zonă de interes pentru investitorii chinezi, după ce terenurile au fost recuperate de Consiliul Judeţean Prahova în urma rezilierii contractului păgubos cu portughezii de la Plusvag Investimentos, una dintre cele mai mari „afaceri imobiliare” din vremea când şef al administraţiei prahovene era fostul deputat PDL Florin Anghel.
V.STOICA