Universitatea Cluj – Petrolul Ploiesti 2-4 (0-2)

Stadion: „Cluj Arena”, Cluj. Spectatori: circa 5.000.
Au marcat: Buleica (80), Borza (89)/Grozav (6), Bokila (24), Sauvadet (72), Mojica (84).
„U” Cluj: Niculescu – Ciupe (cpt) (82 Borza), Ninu, Ratiu (38 Szilagyi), Nicola – Bucsa, Ad. Popa – Buleica, Hidisan, Szekely – Apostu (38 Tony). Antrenor: Ioan Viorel Ganea.
FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Neag, Geraldo, Guilherme – Mustivar (cpt), Mojica – Boudjemaa (68 Sauvadet,
78 Renan Silva), Younes (62 Hoban), Grozav – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.
Avertismente: Ciupe (61), Nicola (90+3)/Alcenat (67).
Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucuresti) – Octavian
Sovre (Oradea) si Iulian Radu (Bucuresti). Arbitru de rezerva: Paul Unimatan (Zalau). Observatori: Florin Batranu
(Timisoara) si Nicolae Marodin (Bucuresti).
Jucatorul meciului: Gicu Grozav (Petrolul).

Petrolul, grupare ce avea nevoie de trei puncte pentru Europa League, si Universitatea Cluj, care nu mai are nevoie decit de „mila TAS-ului” pentru a mai juca in Liga I, au oferit un meci fara istoric. Oaspetii au deschis repede scorul prin Grozav (minutul 6) cu un sut la care portarul Niculescu are „procente”, apoi au dus avantajul la 2-0 prin golgheterul Bokila, in minutul 24, din pasa aceluiasi Grozav.
Istoria punctelor era deja scrisa, tehnicianul Ganea facand repede doua schimbari, pentru a salva macar aparentele. Lumea era, insa, deconectata in acest final de sezon, mai aplaudata de catre clujeni fiind o cerere in casatorie facuta pe tabela arenei clujene, in pauza meciului. Deci,”nunta”… si injuraturi cat cuprinde pentru Bornescu si Grozav!
In repriza secunda, „registrul” s-a schimbat, in sensul ca echipa gazda a ajuns mai usor la poarta lui Bornescu, dar fostii petrolisti – i-am numit aici pe Buleica si Tony, apoi Szekely, Hidisan si Ninu – nu au reusit sa readuca suspansul privind destinatia celor trei puncte.
Sauvadet – ce cosmar!
Francezul Flaurent Sauvadet a dus scorul la proportii de neprezentare, la doar patru minute dupa ce intrase in teren (72). Acesta, revenit dupa o perioada de accidentare, nu a rezistat in teren nici macar zece minute, ruptura musculara recidivandu-i imediat ce a marcat. O consolare palida pentru francez, care ar fi putut ajuta in saptamana decisiva pentru Europa. Finalul a apartinut tot petrolistilor, dar nu actualilor galben-albastri, ci fostilor „gazari” Buleica (80) si Borza (89), care au marcat pentru „U”, fara ca acest lucru sa conteze, deoarece intre golurile lor isi trecuse numele la acelasi capitol si bolivianul Mojica (84).
A fost, asadar, 2-4, iar pentru elevii lui Contra urmeaza saptamana decisiva.
„Dusmani” la Cluj
Petrolul, echipa sponsorizata de Florian Walter a fost intampinata cu ostilitate la Cluj, de catre peluza Universitatii. Fostul si viitorul patron al ardelenilor, Florian Walter – neprezent in tribune, a fost ironizat prin bannere si afise, in timp ce fostii jucatori ai Clujului, aflati acum in curtea galben-albastrilor, au fost si ei huiduiti la fiecare atingere de balon. Ploiestenii s-au temut de aceasta deplasare, astfel ca nu au dus propriul autocar in Cluj si au avut in permanenta trei bodyguarzi alaturi de echipa, pentru a preintampina orice incident. Din peluza gazdelor s-au aruncat petarde in teren, meciul fiind sub semnul intrebarii la un moment dat.
Marian DIMA