În afară de gătit, uleiul de măsline poate fi folosit şi în casă, la curăţarea diferitelor suprafeţe. În plus, spre deosebire de soluţiile din comerţ, acesta nu este toxic, nu produce alergii şi nu pune în pericol familia sau animalele de companie.

Suprafeţele din lemn se curăţă şi sunt protejate cel mai bine cu ajutorul uleiului de măsline. Pentru a „revigora” mobila, poţi folosi o soluţie din două părţi ulei de măsline şi o parte suc de lămâie. Va curăţa foarte uşor şi, în plus, va forma un strat protector. Astfel, după fiecare utilizare a aceste soluţii, mobila va arăta ca nouă. Pentru un plus de strălucire a suprafeţelor, poţi amesteca ulei de măsline cu apă, în părţi egale, soluţie pe care o aplici cu o lavetă din bumbac moale. De asemenea, uleiul poate înlocui cu succes soluţiile de lustruit parchetul. După ce ai aspirat şi ai spălat podeaua, aplică un amestec format din ulei şi lămâie şi şterge cu un mop, scrie ring.ro.

Are grijă de pielea din toată casa

Suprafeţele exterioare ale canapelelor sau fotoliilor din piele îşi pierd, în timp, elasticitatea şi luciul, fapt ce va duce la distrugerea lor. Pentru a preveni acest lucru, le poţi şterge cu încredere folosind uleiul de măsline. Totodată, el poate fi utilizat pentru „împrospătarea” hainelor şi pantofilor din piele. De asemenea, uleiul te poate ajuta şi dacă ai pătat pielea cu vopsea. El este un bun dizolvant al acesteia, astfel încât va scoate fără probleme orice pată de vopsea de pe canapele, haine sau pantofi.