Ieri, 20 octombrie 2014, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, sala de 200 de locuri, conducerea Poliției Locale Ploiești a avut o ședință de instruire cu persoanele care desfășoară activități de voluntariat pe raza municipiului, colaborare ce are ca scop prevenirea și combaterea fapteleor antisociale.
Cu această ocazie, directorul general al Poliției Locale Ploiești, dnul Cristinel Toader, le-a adus la cunoștință celor prezenți modificările care au intervenit în activitatea de voluntariat, odată cu apariția Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România. Printre noile mențiuni se numără și aceea că activitatea de voluntariat este recunoscută ca experiență profesională de către angajator, în funcție de tipul activității. De asemenea, voluntarul trebuie să întocmească un raport de activitate, având obligația de a păstra confidențialitatea datelor, de a transmite informații clare și precise, cu respectarea ariei de competențe a Poliției Locale Ploiești.
Totodată, voluntarii au semnalat polițiștilor locali o serie de probleme cu care se confruntă cetățenii, ce au fost preluate în vederea verificării și soluționării acestora.
Colaborarea dintre Poliția Locală Ploiești și persoanele care desfășoară activități de voluntariat este una benefică pentru comunitatea locală, pentru păstrarea unui climat de ordine și liniște publică.