În spatele aparențelor adesea desăvârșite, în 63% dintre familiile din România violența asupra copiilor reprezintă o realitate cotidiană. Nu excepția, ci regula. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre cei care asistă, direct sau indirect, la acest fenomen, au ajuns să-l privească detașat, aproape cu indiferență.

De aceea, Salvați Copiii România a demarat o campanie îndreptată împotriva ușurinței cu care tratează românii violența asupra copiilor. Prin campania Stop luptei de acasă!, vom trage un semnal de alarmă referitor la această problemă socială în fața căreia cei mai mulți dintre noi par să fi capitulat.

„Asistăm la trei tipologii: părinți care practică aceste metode fără a considera că fac ceva greșit, cei care își abuzează copiii, dar ulterior regretă, realizând că nu au procedat corect, și nu în ultimul rând cei conștienți că această realitate există în jurul lor, însă fie se tem, fie au devenit prea blazați ca să se mai implice. Iar resemnarea colectivă în fața abuzului își găsește ecoul în atitudinea cu care acest subiect este tratat în țara noastră, la toate nivelurile. Practic, prin campania pe care o lansăm astăzi, dorim să încurajăm educația pozitivă și accesul la consiliere parentală și, astfel, să schimbăm treptat această mentalitate disfuncțională, această toleranță de neconceput față de violența fizică și verbală asupra copiilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației Salvați Copiii România.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .