Prima doamnă a SUA, Michelle Obama, a început ieri o vizită de două zile în Marea Britanie, în care își promovează inițiativele privind educația și alimentația sănătoasă și are programate întâlniri cu premierul britanic, David Cameron și cu prințul Harry, relatează EFE. Soția președintelui SUA, Barack Obama, însoțită de fiicele sale, Sasha și Malia, au ajuns luni seară la Londra în această primă etapă a turneului care va continua în Italia.
Michelle Obama a vizitat ieri un colegiu din Londra pentru a expune importanța promovării educației în rândul adolescentelor și avea prevăzută o vizită la 10 Downing Street pentru a se întâlni cu David Cameron și soția lui, Samantha Cameron.
Prima doamnă urma să-l întâlnească, de asemenea, pe prințul Harry pentru a discuta despre necesitățile familiei personalului militar. Michelle Obama, care este însoțită și de mama ei, Marian Robinson, a declarat într-un articol publicat de ziarul „Financial Times” (FT) că ultimele cifre privind educația arată că peste 62 de milioane de fete din întreaga lume nu merg la școală, lucru pe care l-a calificat drept „o nedreptate”.
După escala din Marea Britanie, Michelle Obama, însoțită de mama ei și de cele două fiice ale sale, vizitează în Italia Expo Milano și se întâlneşte cu premierul italian, Matteo Renzi.