Papa Francisc va merge în Joia Mare la închisoarea Rebibbia din Roma, unde sunt încarcerate peste 1.500 de persoane, între care şi 158 de români, pentru a spăla picioarele a 12 deţinuţi, ritual care semnifică spălarea picioarelor celor 12 apostoli de către Iisus.
Papa Francisc a ales ca anul acesta să celebreze Liturghia Cinei Domnului la biserica „Tatăl Nostru” din cadrul principalei închisori din Roma.
Dintre cei 300 de deţinuţi care îl vor vedea pe Suveranul Pontif în seara de 2 aprilie, aproximativ jumătate vor fi femei, inclusiv mame cu copii. În afară de aceştia, care se vor afla în biserică, mulţi alţii vor urmări slujba în exterior, pe un ecran de mari dimensiuni care va fi instalat special.
Penitenciarul Rebibbia numără peste 1.500 de deţinuţi, dintre care 158 sunt cetăţeni români, reprezentând 10% din populaţia închisorii, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Comunităţii Sant’Egidio.
Deocamdată nu au fost selectaţi cei 12 deţinuţi cărora Papa le va spăla picioarele.
Gestul Suveranului Pontif vine să confirme dorinţa sa ca Biserica să fie mai aproape de oameni, în special de cei mai slabi, bolnavi sau cei care au nevoie de ajutor pentru a se reintegra în societate.