N. D.

Pentru că se apropie noul an școlar, numeroase fundații și organizații, de la nivel național, se mobiliează în acțiuni ce au ca principal scop sprijinirea copiilor, din zone sau familii sărace, astfel încât și aceștia să aibă acces mai ușor la educație. Un exemplu este cel al fundației World Vision România, dedicată activității de sprijinire a copiilor, care a lansat recent o campanie ce vizează donarea de cărți și rechizite pentru bibliotecile și școlile de la sate. Campania poartă titlul ”Dăm aripi educației”, inspirat, cu siguranță, din deviza acestei fundații, și anume ”Copiii au dreptul la șanse egale de dezvoltare într-un mediu sigur și sănătos”, ținta, în acest caz, fiind aceea ca un început de școală mai bun să poată fi oferit și copiilor de la sate.
Campania ce a debutat la sfârșitul lunii august a.c. se va desfășura până pe data de 22 septembrie a.c., acestei inițiative alăturându-se, deja, o serie de centre comerciale din mai multe orașe ale țării în care se pot face donațiile, constând în cărți noi sau vechi, dar în stare bună, ori rechizite noi. Pentru județul Prahova, așa cum au anunțat reprezentanții fundației, donațiile se pot face la Shopping City Ploiești, zilnic, la parter, în zona Info Point, în intervalul orar în care este deschis acest centru comercial. Ediția din acest an a campaniei ”Dăm aripi educației” este a patra, scopul fiind ca să se strângă cărți și rechizite pentru 10.000 de copii și 500 de profesori din mediul rural.
Primele trei ediții ale acestei campanii au sprijinit peste 34.000 de copii și peste 3000 de profesori din 104 școli din mediul rural din România.