Până la urmă, spun ceea ce trebuie spus reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU): misiunea pompierilor români în Grecia – printre care se numără şeful modulului, colonel Florin Chivu, prim adjunct al ISU Prahova, cpt. Mihai Cătălin, plt.adj.Alexandru Dabija şi sg.maj.Alin Pastramă – nu este doar despre stingerea incendiilor și protejarea comunităților, ci și despre construirea unor legături între oameni, despre încrederea și valorile comune care ne unesc în fața provocărilor.
Context în care, potrivit aceleiaşi surse, în urma unei invitații primite din partea unui ofițer grec, ca urmare a colaborării și discuțiilor avute pe parcursul misiunilor de monitorizare, pompierii români au avut prilejul de a vizita o subunitate și, totodată, Muzeul Pompierilor Eleni.„Această vizită a reprezentat o excelentă ocazie de a împărtăși experiențe și bune practici, dar și un moment de apropiere între colegii din ambele țări. Relațiile profesionale s-au transformat treptat în prietenii solide, bazate pe respect reciproc, încredere și un obiectiv comun – protejarea vieților și a comunităților.
Această activitate memorabilă a fost posibilă din dorința sinceră de a ne apropia, de a învăța unii de la alții și ne-a arătat cât de importantă este colaborarea bazată pe reciprocitate și prietenie. (…)
Astfel de momente ne amintesc că, dincolo de misiunile pe care le desfășurăm, relațiile dintre oameni sunt cele care fac diferența și care ne ajută să fim mai buni, mai uniți și mai bine pregătiți pentru provocările viitoare”.