Direcția Silvică Prahova va acorda o atenție sporită zonelor Azuga, Măneciu și Vălenii de Munte

Potrivit unui comunicat al RNP- Romsilva, instituția va intensifica măsurile de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc privind interacțiunea cu oamenii.
„Măsurile au fost adoptate în urma creșterii populației de urs, a schimbării comportamentului acestei specii și a interacțiunii tot mai dese cu oamenii. Astfel, vor fi identificate și monitorizate cu atenție traseele turistice cele mai expuse interacțiunii dintre om și urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezența urșilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar și recomandări pentru prevenirea și evitarea situațiilor periculoase. De asemenea, vor fi instalate pe aceste trasee turistice, în zonele de risc, camere de monitorizare a faunei cu transmiterea instantanee a imaginilor, pentru identificarea în timp real a prezenței urșilor în zonele traseelor amenajate, frecventate de către turiști”, se menționează într-un comunicat al instituției.
În legătură cu acest aspect, consilierul jurist Sorin Vintilă, responsabil cu mass-media din cadrul Direcției Silvice Prahova, ne-a precizat că fondurile cinegetice din județ care vor fi monitorizate cel mai atent vor fi cele din Azuga, Măneciu și Vălenii de Munte.
(Foto: Romsilva)