Într-o postare pe pagina de Facebook, judecătorul Alin Ene, membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), scrie: «După un an judiciar marcat de proteste succesive ale judecătorilor, grefierilor și avocaților, datele statistice relevă faptul că în 2023 în instanțe s-a muncit chiar mai mult decât în anii anteriori.
Din analiza comparativă a datelor statistice înregistrate în ultimii 4 ani, se constată că în vreme ce numărul posturilor de judecător ocupate a scăzut în mod constant, cu aceeași constanță numărul de dosare soluționate a crescut. Cu alte cuvinte, din ce în ce mai puțini judecători au soluționat din ce în ce mai multe dosare.
Așadar, an de an, cei care au rămas în instanțe au depus eforturi suplimentare pentru a suplini lipsa colegilor, reușind nu numai să egaleze, ci chiar să depășească rezultatele anterioare.
La nivelul judecătoriilor, chiar dacă în 2023 numărul posturilor de judecător ocupate a scăzut cu 206, au fost soluționate cu 21.851 mai multe dosare decât în anul anterior.
Un motiv în plus pentru care judecătorii și personalul din instanțe merită toate felicitările pentru eforturile depuse într-un an foarte dificil, din toate privințele.
Oare care ar fi fost performanțele în lipsa tuturor tensiunilor și presiunilor exercitate asupra sistemului judiciar în acest an?».
În legătură cu numărul de cauze soluţionate de către judecătoriile din raza de competenţă a Tribunalului Prahova, vom reveni într-un număr viitor al ziarului. (Foto – Magistrat Alin Ene)