V. Stoica
Magistrații Judecătoriei Mizil au condamnat-o la închisoare cu suspendare pe o femeie din Buzău pentru ultraj și tulburarea liniștii publice, după ce aceasta a lovit un jandarm și un agent de poliție în august 2020, în timpul restricțiilor din perioada pandemiei. Femeia acuzată a fost condamnată la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, după contopirea a două fapte de ultraj și una de tulburare a liniștii publice, în urma unei altercații care a avut loc pe o stradă din Mizil, în august 2020, când persoana respectivă a fost ”interceptată” de echipajul format din polițist și jandarm și admonestată că nu purta mască de protecție.
Potrivit deciziei instanței din Mizil, ”audiată, inculpata a recunoscut comiterea faptelor (…) precizând că în data de 17.08.2020, în jurul orei 18.30, a ieșit din incinta magazinului (…) iar în acel moment a fost abordată de către un echipaj de poliție, format dintr-un jandarm și un polițist, care au întrebat-o de ce nu poartă mască de protecție în incinta magazinului. În continuare, a susținut că a avut un schimb de replici cu jandarmul din patrulă, iar la un moment dat acesta a ridicat pumnul asupra sa, iar ea, din instinct, l-a lovit cu piciorul în zona intimă. În acel moment, jandarmul a prins-o de păr și a lovit-o cu pumnii în zona capului, iar prietenul său, (…) care se afla de față, a intervenit și l-a împins pe jandarm pentru a o apăra (sursa: rejust.ro)”. Ulterior, femeia l-ar fi lovit cu palma peste față și pe polițistul din patrulă. Abia după apariția unui nou echipaj de poliție, conflictul s-a aplanat.
Magistrații au contopit cele două pedepse stabilite pentru ultraj și cea pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, astfel că femeia a rămas – în primă instanță – cu pedeapsa rezultantă de un an și șase luni de închisoare, cu suspendarea executării pentru o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Femeia va avea obligația să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Buzău, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, instanța i-a impus și să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Buzău sau în cadrul Consiliului local Buzău.