Violeta Stoica

Cristian Ganea, viceprimar al municipiului Ploiești, a anunțat, ieri, că în Monitorul Oficial al României a apărut Hotărârea de Guvern prin care 162 de unități locative construite de Agenția Națională pentru Locuințe ANL au trecut din proprietatea publică în proprietatea privată a statului, ceea ce înseamnă că acei chiriași care vor să cumpere apartamentele sau garsonierele în care locuiesc vor putea depune cereri în acest sens.
“Vă reamintesc faptul că apariția în Monitorul Oficial reprezintă pasul prin care respectivele locuințe să poată fi vândute, conform prevederilor legale, persoanelor cărora legea le conferă dreptul de a le cumpăra, la cerere, şi să fie înscrise definitiv în Cartea Funciară. Vorbim despre blocurile construite prin Programul de construcții locuinţe pentru tineri derulat de Agenția Națională pentru Locuințe, destinate închirierii, şi aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploiești”, a afirmat viceprimarul Ganea.
Marți, 20 august, în Monitorul Oficial a fost publicată HG 579/8 august 2019 privind stabilirea regimului juridic al unor blocuri de locuințe din municipiul Ploiești, prin care se aprobă trecerea a 162 de unități locative construite de ANL în Ploiești din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului.
În aceeași hotărâre se precizează că valorile de vânzare a locuințelor vor fi stabilite de Consiliul Local al Municipiului Ploiești, care va efectua și operațiunile de publicitate imobiliară, în condițiile legii. Valorile de vânzare se vor realiza în conformitate cu prevederile Normelor metodologile ale legii de înființare a ANL, aprobate printr-o hotărâre de guvern din 2001, actualizată.
În lista publicată în Monitorul Oficial apar blocuri ANL din Aleea Arnăuți, strada Sabinelor, strada Lupeni și strada Ion Maiorescu, astfel: Aleea Arnăuți nr. 2 – bl. T4-T5, bl. T6-T7, bl. T8-T9, bl. T10-T11-T12, T13, T14-T15-T16; Sabinelor nr. 18 – bl. 12 B; Lupeni nr. 7-9, bl. M5-M5A, locuințe și boxele aferente acestora; strada Ion Maiorescu nr. 4, bl. 33U1. În total, este vorba despre 162 de locuințe care vor putea fi cumpărate de către chiriașii actuali beneficiari ai Programului de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii.