Un bărbat înarmat, plin de sânge, s-a baricadat ieri într-un restaurant din Germania, potrivit presei locale, citate de Sunday Express online. Un număr mare de poliţişti au fost mobilizaţi în oraşul Saarbrucken, situat în apropiere de graniţa cu Franţa, iar ofiţerii au încercuit zona incidentului. Forţele antiteroriste sunt la faţa locului şi se presupune că personalul restaurantului a reuşit să scape atunci când individul a intrat în clădire. Potrivit unor informaţii, acesta ar fi cerut personalului din clădire să iasă afară şi nu a luat ostatici. „Ieşiţi toţi afară”, a strigat el. Un grup de poliţişti negociatori, psihologi şi specialişti în gestionarea conflictelor au venit la faţa locului încercând să discute cu… „răzvrătitul”!
Un atac armat a avut loc, tot ieri, în centrul oraşului Marsilia din Franţa, care s-a soldat cu doi morţi, potrivit Le Figaro online. Atacul a avut loc de dimineaţă, în jurul orei locale 10.00.
Potrivit publicaţiei „La Provence”, victimele au în jur de douăzeci de ani. „Ele se aflau la bordul unei maşini şi au fost urmărite de un vehicul înainte de a fi atacate cu gloanţe”. Victimele au fost ucise cu mai multe gloanţe de calibru mare de către unul sau mai mulţi agresori care au fugit, potrivit unei surse din cadrul poliţiei. Anchetatorii presupun ipoteza unei reglări de conturi.