Din păcate, Legea Insolvenţei „aplicată” în sport duce la situaţii disperate pentru fotbalişti, care pot ajunge în situaţia de … a aduce bani de acasă pentru a-şi face meseria! Asta, chiar în Liga I!
S-a întâmplat, nu demult, şi Petrolului, şi acum, pe vechiul „SA”, jucătorii care au fost la Ploieşti aşteptând de la administratorul judiciar „o veste bună” – încasarea a măcar… 10% din ceea ce aveau de luat. Unii dintre aceştia – gen Teixeira, să spunem – au rămas cu pierderi mari, actualul jucător al FCSB-ului având de recuperat peste 70.000 de euro! La fel şi actualul selecţioner, Cosmin Contra, care „şi-a luat gândul” de la o sumă similară!
Din păcate, nu s-a făcut nimic pentru ca situaţia să nu se repete, iar cluburile sunt acceptate în competiţii „până nu se mai poate face nimic”, un jucător venit în această vară, la Petrolul Alex Ţigănaşu – fiind printre nefericiţii protagonişti ai unei astfel de… ţepe, undeva la o sumă de peste 100.000 de lei!
Acesta a cheltuit de la el bani ca să se judece cu fostul club, ACS Poli Timişoara, care a retrogradat din Liga I, a pus bani de la el şi pentru operaţia la genunchi şi, din păcate, nu numai că nu a recuperat niciun ban, dar acum nu-şi va primi prea curând (sau deloc) nici salariile, clubul timişorean – culmea, susţinut de autoritatea locală – declarând insolvenţa!
Comisia de Disciplină a FRF a suspendat toate cauzele privind litigiile financiare ale acestui club – odată cu declararea insolvenţei, iar jucătorul Petrolului (dar şi alţi câţiva colegi, printre care Vaşvari, Ciucur, Scutaru, Neagu) vor avea de suportat acum şi un stres în plus – masa credală, acte, tribunal etc.