- O mână de smochine deshidratate, mâncate pe zi, asigură aportul necesar de fibre, minerale şi un nivel normal al tensiunii arteriale. Magneziul şi potasiul pe care le procuraţi din smochine sunt importante pentru menţinerea sănătăţii inimii. Această combinaţie de minerale fluidizează sângele, menţine tensiunea arterială în limite normale şi vă ajută corpul să asimileze corect calciul, fără ca acesta să se transforme în depuneri pe pereţii vaselor de sânge. Mineralele pe care le conţin smochinele, cum sunt calciul, magneziul, îmbunătăţesc densitatea osoasă şi scad riscul de boli de oase ca osteoporoza. În plus, smochinele au şi vitamina K, în prezenţa căreia calciul este absorbit şi folosit de organism pentru susţinerea sănătăţii oaselor, informează Click! sănătate.
- Alimentaţia sănătoasă nu este suficientă pentru a întări sistemul imunitar. La fel de importantă este şi mişcarea. Studiile arată că exerciţiile fizice ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. Aveţi grijă, însă, dacă sunteţi deja răcit, este bine să faceţi o pauză de la activităţile sportive! Altfel, riscaţi să vă agravaţi boala. De obicei, virozele, răcelile sau gripele sunt însoţite de dureri musculare cauzate de virusuri. Efortul fizic presupune acumulare de acid lactic în muşchi. Adăugaţi la această stare şi durerile musculare specifice răcelii şi se va obţine o stare generală de disconfort. Profesorul Craig Williams, membru al şcolii de sport şi educaţie pentru sănătate din cadrul Universităţii Exeter, a explicat că o metodă bună este cea supranumită „controlul gâtului”. „Dacă sursa răcelii sau a gripei este localizată în zona gâtului către nas, este în regulă ca pacientul să continue să facă exerciţii fizice, însă moderat. Dacă simptomele se manifestă din zona gâtului în jos către piept şi sunt însoţite de febră sau dureri în tot corpul, indicat este să se oprească orice formă de sport”, spune acesta, citat de Click.
- Indiferent de vârstă, fie că vorbim despre sugari, fie că vorbim despre preşcolari, somnul este extrem de important pentru copii. În funcţie de cantitatea şi calitatea somnului, aceştia vor creşte şi se vor dezvolta corect. Lipsa somnului implică apariţia pe viitor a problemelor atât de natură fizică, de exemplu supraponderabilitate sau migrene, cât şi de natură psiho-emoţională, de la stări de nervozitate şi agresivitate până la lipsa capacităţii de concentrare şi probleme de memorie. Somnul de noapte este la fel de important ca somnul din timpul zilei şi trebuie să se facă fără episoade de trezire. Pentru a avea succes este extrem de important ca micuţul să urmeze cu stricteţe o rutină a orelor de somn. Acidul docosahexaenoic, notat DHA, este una dintre componentele cele mai importante ale acidului gras omega-3, alături de acidul eicosapentaenoic, prescurtat EPA. Acesta îmbunătăţeşte considerabil calitatea somnului, a vederii şi a auzului, potrivit Sfatul medicului.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok