Petrolul întâlneşte astăzi un fel de „clonă” a proiectului care, la Ploieşti, a fost început acum un an şi jumătate. SR Braşov – “prescurtarea” Steagului Roşu copiază cam acelaşi “tipar” folosit cu succes de Petrolul, în sensul că a început activitatea, de asemenea, de la judeţ, are sprijinul suporterilor braşoveni, aşa cum şi la Ploieşti “lupii galbeni” au fost o placă turnantă a “începuturilor”, atrage jucători cu nume şi, foarte important, şi-a găsit un sponsor privat! Care sponsor, la Braşov, se spune că a “rupt norii”, cu sume contractuale oferite noilor veniţi la nivelul a (atenţie!!!) 1000 de euro pe lună! Adică bani la nivelul Ligii a II-a, care se plătesc însă într-o întrecere de amatori, „la judeţ”!
Devine foarte important, la Braşov, şi nu numai, să se păstreze însă, pe cât posibil, un echilibru financiar, pentru că asemenea sume nu au ce căuta la Liga a IV-a. Culmea, în condiţiile în care, acum câţiva ani, fostul FCM Braşov nu reuşea să achite aceşti bani la Liga a II-a, de unde a şi “capotat”!
Ori le-a pus “Dumnezeu mâna în cap” celor de la Braşov, ori exagerează, iar consecinţele le vom vedea (din nou peste câţiva ani!