Birourile permanente ale Parlamentului se reunesc astăzi, de la ora 15.00, în şedinţă pentru a stabili calendarul învestirii guvernului condus de Viorica Dăncilă, al treilea al coaliţiei PSD-ALDE. La ora 11.00, Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte pentru a stabili noii miniştri din Guvernul Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea anunţa că votul în Parlament se va da luni, pe 29 ianuarie, fiind posibil ca luni dimineaţă să aibă loc audierile în comisiile de specialitate, iar după-amiaza să aibă loc votul în plenul reunit. Va fi nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare, întrucât Parlamentul este în vacanţă până pe 1 februarie.
Surse din ALDE au precizat că partidul îşi va susţine, în continuar,e cei patru miniştri- Graţiela Gavrilescu la Mediu, vicepremier, Toma Petcu la Energie, Teodor Meleşcanu la Externe şi Viorel Ilie (Relaţia cu Parlamentul), precum şi pentru Tudorel Toader la Justiţie. O parte dintre miniştrii PSD nu se vor mai regăsi în noul cabinet, precum vicepremierul fără portofoliu Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Felix Stroe, sau ministrul Fondurilor Europene Marius Nica – acesta deja anunţându-şi demisia. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu spunea la şedinţa precedentă a conducerii PSD că „8-9 miniştri” vor fi înlocuiţi.
Structura guvernului va rămâne aceeaşi, cu 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, şi 26 de portofolii, plus 2 miniştri delegaţi. Se vehiculează numele Rovanei Plumb ca vicepremier, în locul lui Marcel Ciolacu.