V. Stoica

Pârtia Sorica din Azuga, prima pârtie din România omologată de Federația Internațională de Schi, își așteaptă turiștii și în weekendul acesta. La schi sau la snowboard, iubitorii sporturilor de iarnă au posibilitatea de a urca pe Sorica folosind Gondola, care a trecut deja la prețuri mai “de vară”, de la mijlocul acestei luni.sorica b 29
Vasile Richea, director tehnic al Azuga Turism și administrator al Telegondolei Azuga – care deservește pârtia Sorica – a precizat pentru ziarul Prahova că temperaturile negative din ultima perioadă au fost propice pentru calitatea pârtiilor. “Tunurile cu zăpadă artificială au funcționat și vor funcționa în continuare pentru a oferi condiții excelente pentru turiști, pe care îi așteptăm și în acest weekend. De altfel, și pe 24 Ianuarie, de Ziua Micii Uniri, la Azuga pârtiile au fost pline, ca și într-o zi de sfârșit de săptămână. Schiorii adevărați au venit la Azuga, unde s-a schiat în condiții foarte bune”, ne-a declarat Vasile Richea.
sorica c 29Pârtiile Sorica și Cazacu din Azuga au fost omologate de Federația Internațională de Schi până în noiembrie 2022, pentru slalom și slalom uriaș.
În România, există pârtii omologate de Federația Internațională de Schi în Azuga, Bușteni, Poiana Brașov, Predeal, Sinaia și Ski Resort Transalpina.