F. T.

Sfârşitul anului înseamnă, pentru Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti-Scăeni şi ceremonia acordării gradului militar de „sergent major” celor 225 de absolvenţi ai instituţiei de învăţământ prahovene, promoţia decembrie 2017.
După cum ne-a precizat Viorela Nicolescu – Sava, purtător de cuvânt al instituției, la eveniment au participat atât oficialităţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în frunte cu secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, cât şi din cadrul structurilor administrative judeţene: prefectul judeţului, Ioana-Mădălina Lupea, preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, precum şi reprezentanţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din ţara sau rude ale absolvenţilor.

Scoala de Pompieri Boldesti Scaeni1
Ceremonia a fost deschisă de către comandantul şcolii, colonel Ioan – Cristian Constantin, care a subliniat: „În calitate de reprezentanţi ai schimbului de mâine în nobila profesie pentru care aţi optat, aveţi obligaţia de a asigura continuitatea tradiţiei şcolii şi de a-i promova valorile instituţionale acolo unde vă veţi desfăşura activitatea”.
La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat le-a urat bun venit absolvenților în rândurile angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne şi le-a adresat felicitări pentru absolvire. Acesta a mai ţinut să precizeze că „meseria de pompier nu este uşoară. Însă, împreună, generaţii după generaţii, suntem datori să respectăm jurământul faţă de ţară”.
Pe placa de onoare a Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” a fost inscripţionat numele şefului de promoţie, sergent major Dan-Vlad Ember, care a obţinut calificarea de subofiţer de pompieri şi protecţie civilă cu media 9,68.