Marian Dima, Cristi Damian

Peste 400 de tineri jucători, cu vârsta până în 12 ani, angrenaţi în competiţie, aproape 70 de meciuri jucate în 4 săli de sport (Ploieşti, Blejoi, Băicoi şi Valea Călugărească) şi multe emoţii – cam aceasta a fost „reţeta” celei de-a 25-a ediţii a Cupei „Moş Crăciun”, întrecere juvenilă care marchează, an de an, ultimul eveniment fotbalistic din calendarul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova.

Petrolul 95
După o întrecere dominată de echilibru, echipele ajunse în faza superioară fiind destul de apropiate valoric, trofeul pus în joc anul acesta – acordat din partea Federaţiei Române de Fotbal – a revenit echipei Petrosport Ploieşti I – formaţie care a avut în componenţă mulţi fotbalişti care au făcut „ucenicia” la clubul Petrolul 95!

Petrosport1Formaţia lui Claudiu Toader a câştigat finala cu Astra – antrenată de Marius Matei, scor 2-0, ambii tehnicieni nefiind la primul astfel de duel, câştig de cauză având Petrosportul.
Toate echipele participante au primit cadouri specifice perioadei de iarnă, finalistele având parte de cadouri mai consistente (treninguri de antrenament, mingii, bluze impermeabile pentru antrenori, trofee, diplome) – asigurate de AJF Prahova, Petrosportun alt element demn de remarcat fiind acela că premierea a fost făcută, pe lângă iniţiatorul competiţiei, profesorul Viorel Băltăţeanu, de către secundul Naţionalei de tineret – Nae Constantin şi de Florin Pârvu – antrenor la Academia Henan, din China, cei doi, alături de alte personalităţi din lumea fotbalului prahovean, neratând ocazia de a vedea la lucru „schimbul de mâine”.

După Romario… Gilberto

Clubul Astra s-a aflat, din nou, printre protagonistele întrecerii,reprezentanţii fostei campioane a României jucând,şi de această dată, finala,pe care au pierdut-o, însă. Astra a dat, totuşi, cel mai bun marcator al competiţiei, pe numele său… Gilberto Ionescu, autor a 11 goluri. Un alt nume „predestinat” să facă fotbal, Astra având şi alte astfel de exemple –Romario Moise fiind cel mai cunoscut, interesant fiind că şi ultimii doi golgheteri ai întrecerii Cupa Moş Crăciun au fost tot de la Astra!
Cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Mihnea Rădulescu, nimeni altul decât fiul lui Marius Rădulescu (fost la Prahova, Metalul Filipeşti, Petrolistul Boldeşti, unde este antrenor secund acum), interesant fiind şi faptul că jucătorul considerat „cel mai promiţător” – Vlad Stancovici a jucat şi a câştigat trofeul avându-l alături în echipă pe fratelesău, Victor Stancovici!
Premiile speciale acordate la Cupa Moş Crăciun au fost:
Cel mai bun jucător: Mihnea Rădulescu (ACS Petrolul Ploiești).
Cel mai bun portar: Ștefan Cord (HM Junior Câmpina).
Premiul „Viorel Băltățeanu”: Stancovici Vlad (Petrosport Ploiești).
Golgeterul turneului: Gilberto Ionescu (Astra) -11 goluri.

Rezultatele fazei semifinale Cupa „Moş Crăciun”

Grupa A
Rapid Sălciile – Petrosport Ploieşti II 1-2
Petrosport Ploieşti II – Petrosport Ploieşti I 3-4
Petrosport Ploieşti 1 – Rapid Sălciile 1-2

Clasament
1.Petrosport Ploieşti I 3 pct (6-5)
2. Rapid Sălciile 3 pct (3-3)
3. Petrosport Ploieşti II 3 pct (5-6)
*Departajarea s-a făcut pe baza golaverajului

Grupa B
Petrolul 95 Ploieşti III – HM Junior Câmpina I 4-0
HM Junior Câmpina I – Petrolul Ploieşti II 0-0 (6-7 după lovituri de departajare)
Petrolul Ploieşti II – Petrolul 95 Ploieşti III 1-3

Clasament
1. Petrolul 95 III 6 pct
2. Petrolul II 1 pct
3. HM Câmpina 1 pct

Grupa C

Petrolul Ploieşti III – Petrolul 95 Ploieşti I 0-3
Petrolul 95 Ploieşti 1 – AFC Astra Ploieşti 1-2
AFC Astra Ploieşti – Petrolul Ploieşti III 2-2 (3-4 după lovituri de departajare)

Clasament
1. Astra 4 pct
2. Petrolul 95 I 3 pct
3. Petrolul III 1 pct

• S-au calificat în semifinale echipele de pe locul I, Petrosport I, Petrolul 95 III şi Astra, precum şi cea mai bună echipă de pe locul 2 – Petrolul 95 I (la golaveraj, 3 puncte, golaveraj 4-2, faţă de Rapid Sălciile, tot
3 puncte, golaveraj 3-3)

Semifinale
Petrosport Ploiești I – Petrolul 95 Ploiești I 2-1
AFC Astra – Petrolul 95 Ploiești III 2-0

Finala mică
Petrolul 95 Ploiești I – Petrolul 95 Ploiești III 1-8

Finala mare
Petrosport Ploiești I – AFC Astra 2-0

Cel mai bun fotbalist român a premiat echipa din Sălciile!Budescu

Ca în fiecare an, comuna Sălciile a reprezentat o plăcută surpriză, prezentându-se la un nivel bun,în fazele superioare ale întrecerii. Echipa formată de Răduţă Ghioca a ratat calificarea în semifinale la golaveraj, de … două ori, odată în grupa din care a făcut parte, pierzând locul 1 pentru un gol (chiar în faţa viitoarei campioane – Petrosport I, pe care a reuşit să o învingă în grupele semifinale, apoi, a doua oară, în clasamentul echipelor de pe poziţia secundă, unde a pierdut duelul cu Petrosport I)!
„Ghinioniştii” zilei de vineri au avut, însă, parte de o frumoasă surpriză, fiind premiaţi în plus faţă de cadourile oferite de către AJF Prahova chiar de către cel care a fost declarat cel mai bun fotbalist român al anului 2017 – Constantin Budescu. Fostul fotbalist de la Petrolul şi Astra, acum la FCSB, are,la rândul său, în „CV” o participare la această competiţie, în anul 2001,când a făcut parte din aceeaşi echipă a comunei Sălciile!