Vineri a fost zi de mare sărbătoare pentru sportul prahovean! Oficialitățile orașului, în frunte cu unul dintre viceprimari, au inaugurat bazinul de înot de la ”Vega”, acolo unde s-au cheltuit câteva miliarde bune de lei vechi, bazin la care s-a muncit ”pe repede înainte” – se spune – pentru a se deconta costul lucrărilor cât mai repede, înaintea unor ”evenimente” care se pregătesc la clubul care (nu) face sport, întreținut din banii ploieștenilor…
Decontul, autorizarea din partea autorităților sanitare, care sperăm să urmeze, lucrurile lăsate ”un pic” nefăcute, gen vestiarele de la etaj, curățenia, anumite ”nefinisări” acoperite cu ditamai ”pânza”, pe care scrie Primăria Ploiești, toate sunt rezolvabile până când vor intra înotătorii în bazin!
Altceva pare însă foarte straniu! Am căutat prin multele ”recepții” la astfel de obiective, pe internet, și, într-adevăr, ghivece cu flori – mușcate parcă – puse pe marginea bazinului, ca la Ploiești, în toată țara, nu găsești!
Peste tot, însă, am găsit și… apă în bazin, că doar de aia îi spune ”bazin de înot”!
La Ploiești, nu! Ne încăpățânăm să înotăm ca peștele pe uscat, când vine vorba despre sport! Și facem totul în așa fel încât să fie loc de glume! De fapt, cam ăsta este sportul prahovean din banii primăriei! O glumă, din care unii își iau bani frumoși! Și, desigur, ne și râd în nas, pe la momente ridicole la care iau parte, cum a fost și bazinul de înot fără apă și înotători!
Trebuie să recunoaștem, trăim decenii de împliniri mărețe! Unii chiar s-au ”împlinit”!