Recital de vioară, la Bușteni
Astăzi, începând cu orele 18.00, la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni va avea loc un recital de vioară susținut de violonistul Radu Ropotan care va fi acompaniat la pian de Liliana Iacobescu. Recitalul face parte din „Stagiunea Muzicală 2017” de la Buşteni şi este organizat cu sprijinul Fundaţiei Culturale “Remember Enescu”. Recitalul este adresat, cu precădere, elevilor aflaţi în vacanţă la Buşteni şi are în program unele dintre cele mai frumoase lucrări din repertoriul internaţional. Accesul în sala de spectacol va fi liber.
„Zilele Brașovului”, amânate
„Zilele Brașovului”, care urmau să se desfășoare în perioada 21-23 aprilie, se amână cu o săptămână din cauza vremii nefavorabile, a anunțat Primăria Brașov. „Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, Cod portocaliu, și în urma discuțiilor cu partenerii și participanții la «Zilele Brașovului», municipalitatea a luat decizia amânării acestui eveniment, pentru săptămâna viitoare, în perioada 28-30 aprilie. Totodată, din cauza condițiilor meteo, «Parada Junilor» se amână pentru data de 30 aprilie”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi, Agerpres, de biroul de presă al Primăriei Brașov. Cea mai mare parte a manifestărilor din cadrul „Zilelor Brașovului” se desfășurau în aer liber, de la spectacole, expoziții, târguri, până la proiecții de filme.
Peste 100 de poeţi străini vin la Bucureşti
Cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti are loc în perioada 15-21 mai, în 10 spaţii culturale din capitală. Evoluţia proiectului din ultimii ani, precum şi amploarea ediţiei din acest an transformă Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti în cel mai important festival de gen din România: peste 100 de poeţi din peste 30 de ţări, conferinţe, mese rotunde, dezbateri, performance-uri şi recitaluri de jazz, lansări de carte, evenimente dedicate copiilor. Poezia română va fi reprezentată de un mare număr de autori, din toate generaţiile. „Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti reprezintă o iniţiativă culturală absolut necesară în contextul Uniunii Europene şi al valorilor culturale comune promovate prin intermediul acesteia. La momentul primei ediţii, în 2010, Bucureştiul se numără printre singurele capitale europene care nu organizau şi găzduiau un festival de gen de mare amploare. Acesta a suplinit, la scurt timp de la apariţia sa pe scena culturală românească, acest deficit, iar astăzi aduce poezia ca gen literar major, dar şi poeţii şi vocile lor distincte, în atenţia unui public larg, pasionat de diferitele forme de expresie poetică. Timp de o săptămână, bucureştenii se vor bucura de evenimentele la care îi provocăm să participe, mult mai numeroase şi variate faţă de ediţiile anterioare, dedicate tuturor vârstelor, de la cei mai mici, care în cadrul unor ateliere inedite vor descoperi alături de noi poezia contemporană, la cei maturi, (ne)cunoscători de limbaje poetice, toţi având acum acces nemediat la acest fenomen viu, în continuă transformare. O perspectivă de ansamblu asupra poeziei contemporane din întreaga lume, o săptămână interactivă şi dinamică, în capitala mondială a versurilor”, a declarat Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române.