Un individ, care a fost închis timp de 15 ani pentru că a încercat să omoare trei persoane, inclusiv doi poliţişti, este considerat drept presupusul autor al atacului de la Paris, potrivit site-ului cotidianului Le Parisien. Publicaţia afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane. În 2005, sentinţa acestuia a fost redusă cu cinci ani. Poliţia franceză a efectuat percheziţii în oraşul Chelles, din departamentul Siene-et-Marne, la domiciliul presupusului autor, anchetatorii încercând să stabilească dacă amprentele suspectului ucis în cursul atacului se potrivesc cu cele ale deţinătorului documentelor de înmatriculare ale vehiculului.
Indiciile existente în atacul armat comis joi seară în centrul oraşului Paris sunt de tip „terorist”, a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, după reuniunea de criză desfăşurată la Palatul Elysée, relatează site-ul cotidianului Le Figaro. „Ipotezele cercetate în cadrul anchetei sunt de ordin terorist”, a afirmat Francois Hollande. Preşedintele a convocat o şedinţă a Consiliului pentru apărare naţională ieri dimineaţă.
„Gândurile mele sunt la familia poliţistului care a fost ucis şi la poliţiştii răniţi. Vom organiza ceremonii naţionale pentru omagierea acestui poliţist ucis în mod laş. Trebuie să conştientizăm faptul că agenţii de poliţie sunt expuşi. Am reiterat toate angajamentele asumate. Trebuie făcut totul pentru ca poliţiştii, jandarmii şi militarii să îşi poată exercita misiunile. Concetăţenii noştri sunt protejaţi, trebuie să fie şi vor fi”, a spus François Hollande. Şeful statului francez a anunţat că serviciile de securitate vor da dovadă de o „vigilenţă absolută” în perioada scrutinului prezidenţial.
Conform Ministerului de Interne, o maşină a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei, iar un individ a deschis focul cu o armă automată spre poliţişti. În schimbul de focuri care a urmat au murit un poliţist şi atacatorul.