Bogdan Chitic

Echipa masculină „sub 13 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploiești și-a întocmit, deja, calendarul pentru perioada de iarnă din acest an, asta după ce Federația Română de Baschet a dat publicității numele echipelor organizatoare ale primelor turnee din faza semifinală, dar și de recalificare. Cu victorii pe linie în preliminarii, nu mai puțin de 10 la număr, formația antrenată de Elena Stan se va deplasa, la începutul lunii februarie, la Tg. Mureș, acolo unde își va măsura forțele cu echipa gazdă, Lucky Dragons, CSS Tg. Jiu și ACS MC Ball Mangalia.
Pentru a continua în aceeași notă pozitivă și în acest an, de la care așteaptă o clasare pe podium la finalul sezonului, juniorii ploieșteani și-au reluat pregătirile în prima săptămână din 2017, pentru început, antrenoarea Elena Stan pregătindu-le elevilor săi ședințe de individualizare, urmate, ulterior, de antrenamente normale, în sală. De un regim special au beneficiat doar cei doi jucători reveniți după accidentări, Vlad Baștină și Theodor Sanda, care au urmat un program separat în prima săptămână, înainte să primească acceptul staff-ului tehnic de a se alătura colegilor și de a intra în normal.
Așadar, după aproape două săptămâni de pregătire, CSU Ploiești a disputat, în weekend, un prim joc amical, scor 47-26, cu ACS 4 Sports București, la finalul căruia antrenoarea Elena Stan s-a arătat mulțumită de jocul elevilor săi, de la care așteaptă, însă, mai multă concentrare pe faza de finalizare. În continuare, ploieștenii vor mai susține câteva meciuri de verificare în compania altor formații din Capitală, astfel încât debutul în faza semifinală să-i găsească la parametri optimi.
„Lotul nu a suferit modificări în scurta pauză prilejuită de Sărbătorile de Iarnă, iar băieții au răspuns bine la primele ședințe de pregătire din acest an. În continuare, avem nevoie de meciuri pentru a intra în ritmul competițional și pentru a obține rezultate bune la primul turneu semifinal, de la Tg. Mureș, de unde consider că avem șanse mari să ne întoarcem cu trei victorii, adversarii fiind destul de abordabili. Consider că ne așteaptă jocuri ceva mai ușoare la acest prim turneu, pentru ca, după aceea, să ne batem cu echipele cu pretenții la podium și să vedem, cu exactitate, unde ne aflăm în acest moment. La Tg. Mureș vom pleca de vineri, 3 februarie, și cu echipa de baby-baschet care va participa la un turneu amical în acea perioadă, sâmbătă vom juca două partide, cu CSS Tg. Jiu și Lukcy Dragons, iar, duminică, vom disputa meciul cu formația din Mangalia, de la care mă aștept să fie și cel mai dificil”, a declarat antrenorea Elena Stan.

CS Sevlar merge în „recalificări” la Târgoviște

CS Sevlar, cealaltă echipă ploieșteană ajunsă pe tabloul semifinal, dar în grupa valorică B – echivalentul turneului de recalificare semifinală, va debuta în 2017 la Târgoviște, în intervalul 3-5 februarie. Formația antrenată de Florentin Crețu va susține trei jocuri, în compania gazdelor de la CSȘ Târgoviște și a grupărilor ACS KSE Tg. Secuiesc și CS Phoenix Constanța. Reamintim că CS Sevlar Ploiești a încheiat pe locul 3 grupa preliminară din care a făcut parte, cu un palmares de șapte victorii și trei înfrângeri.

CSM Ploiești, înfrângere neașteptată la Buzău

În cadrul primei etape din faza de recalificare semifinală, în Campionatul Național „U18”, CSM Ploiești a suferit o înfrângere neașteptată la Buzău, scor 76-78, împotriva echipei Clubului Sportiv Școlar. Deși au câștigat trei dintre cele patru sferturi ale întâlnirii – 20-16, 23-18 și, respecitv, 19-14, băieții pregătiți de Robert Munteanu au clacat în secvența decisivă, pe care au pierdut-o cu un categoric 30-14.
„Din punctul meu de vedere, acesta a fost un meci pe care trebuia să-l câștigăm fără probleme. De altfel, am condus chiar și la 18 puncte, dar prestația avută în ultimul sfert ne-a costat scump. Am terminat partida fără trei oameni de bază, Mugur Tudorache, Călin Dumitru și Mircea Topologeanu, eliminați pentru cumulul de faulturi, gazdele au avut, la rândul lor, doi jucători eliminați, dar toate aceste lucruri nu mai contează acum. Sperăm ca, săptămâna aceasta, să beneficiem și de mai multe poziții de antrenament în Sala Sporturilor, pentru că băieții au nevoie de cât mai multe ședințe cu mingea, nu doar de pregătire fizică, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă”, a declarat antrenorul Robert Munteanu.
Etapa viitoare, CSM Ploiești va juca tot în deplasare, împotriva formației Laguna București.