Bulgarilor nu le pasa cine iese presedinte

6,4 milioane alegatori bulgari au fost chemati ieri la urne pentru alegerea presedintelui. La 10 ore de la deschiderea sectiilor, prezenta la urnele de vot se mentinea scazuta. Tendinta a fost remarcata in cadrul sondajelor de opinie inca de saptamana trecuta, cand analistii politici au atras atentia ca, indiferent de procentele obtinute de candidati, va avea loc un al doilea tur de scrutin.
O prezenta mai ridicata s-a inregistrat in mediul rural, unde exista un electorat preponderent de stanga. Cele mai mari sanse le are actualul presedinte, Gheorghi Parvanov, care candideaza pentru un al doilea mandat, si pe care sondajele realizate la iesirea de la urne il dadeau aseara drept castigator detasat din primul tur.

Marea Britanie face inchisori pe vapor

Marea Britanie se confrunta cu o criza a locurilor in inchisori.
Ministerul de Interne de la Londra intentioneaza sa elimine problema suprapopularii din penitenciare prin infiintarea unor inchisori pe vapoare.
Purtatorul de cuvant al ministerului britanic a anuntat ca au inceput procedurile pentru cumpararea unor nave cu pana la 800 de locuri.
In inchisorile din Marea Britanie se afla in prezent aproape 80.000 de persoane.
Coreea de Nord trimite handicapatii in lagare
Regimul de la Phenian inchide persoanele cu handicap in lagare, in conditii inumane. Dezvaluirile apartin unui Raport al Natiunilor Unite cu privire la respectarea drepturilor omului in Coreea de Nord. Persoanele cu dizabilitati psihice sunt detinute in zone sau lagare cunoscute sub numele de Salonul 49.
Raportul dezvaluie si ca drepturile femeilor sunt incalcate flagrant in Coreea de Nord. O femeie isi gaseste un loc de munca doar pe baza unor relatii cu elita conducatoare din Partidul Comunist. Sotiile celor considerati dusmani ai regimului sunt exilate sau trimise in centre de detentie.

Cartu si-a dat demisia

Antrenorul lui Poli Timisoara, Sorin Cartu, si-a dat demisia ieri, declarand ca a ajuns la o intelegere amiabila cu patronul Marian Iancu.
„Am discutat cu patronul si am ajuns la o intelegere amiabila. Decat sa ne facem rau, mai bine ne oprim aici. Nu stiu ce nu a mers, dar asta e, se mai intampla. Regret ca nu am reusit la Poli”, a declarat Sorin Cartu.
Sambata, dupa meciul Pandurii – Poli Timisoara (1-0), din etapa a 12-a a Ligii I, vicepresedintele alb-violetilor, Emil Rosianu declarase: „Nu stiu daca Sorin Cartu va rezista presiunii care exista la Timisoara”.
Cartu a fost instalat pe banca tehnica a lui Poli la inceputul acestui sezon, iar in cele 12 meciuri disputate pana acum, timisorenii au reusit 5 victorii, 4 remize si 3 infrangeri, situandu-se pe locul 7, cu 19 puncte.
Comitetul Director al clubului banatean va aproba demisia tehnicianului, urmand, cel mai probabil, sa il numeasca pe Alin Artimon in functia de antrenor interimar, ajutat de Valentin Velcea.

Partidul lui Becali, condus de un scriitor

Membrii filialei Prahova a PNG si-au ales, sambata, noi sefi. La scrutin au participat 556 de delegati din 84 de organizatii locale din judet, 265 dintre acestia avand drept de vot. Printre cei veniti sa asiste la Consiliul Judetean al partidului s-au numarat si fani ai echipei Steaua, care au desfasurat la intalnirea politica steaguri cu insemnele echipei favorite. In urma scrutinului, istoricul si scriitorul Alex Mihai Stoenescu a fost ales, dupa o perioada de interimat, noul presedinte al PNG Prahova, cu 255 de voturi pentru si doar 4 impotriva. Functia de prim-vicepresedinte a revenit lui Constantin Moagher. Au fost alesi de asemenea 14 vicepresedinti si un secretar. Potrivit reprezentantilor partidului, PNG are in Prahova 10 000 de membri care au semnat adeziuni la partid, cea mai puternica organizatie locala fiind cea din Ploiesti, care numara 4 000 de membri.