Kremlinul incearca sa imbunatateasca imaginea Rusiei platind aparitia in diverse publicatii internationale a unor articole cu un continut optimist referitor la situatia din tara, relateaza cotidianul The Independent in editia electronica de ieri.
Autoritatile de la Moscova considera ca este necesar sa se corecteze stereotipurile desuete si cu tenta negativa la adresa Rusiei, care au fost mult timp promovate de presa straina.
Esenta mesajului pe care Kremlinul incearca sa-l transmita este clara: Occidentul si lumea intreaga nu au motive sa se teama de Rusia, care nu intentioneaza sa isi utilizeze rezervele de energie pentru a domina alte tari si care este un partener de afaceri fiabil, comenteaza publicatia britanica.
Primele trei state care vor constitui tinta a ceea ce comentatorii au numit „propaganda” Moscovei vor fi Marea Britanie, Statele Unite si China, o serie de suplimente optimiste urmand sa fie publicate lunar in publicatiile Washington Post, Daily Telegraph si intr-un cotidian din China.
Proiectul va fi extins, urmand ca anul viitor sa fie implementat in alte noua tari.
Articolele vor fi pregatite de o unitate speciala cu sediul la Moscova, afiliata oficiosului rus Rossiiskaya Gazeta. Aceasta nu constituie prima initativa de acest fel a autoritatilor de la Kremlin, in incercarea de a ameliora imaginea Rusiei. Anul trecut a fost lansat postul de televiziune in limba engleza Russia Today.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorAstazi,