* Colesterolul e o substanţă de care organismul are nevoie. Se găseşte în sânge şi în fiecare celulă a organismului. Nivelul total al colesterolului se împarte în colesterolul bun (HDL) şi cel rău (LDL). 75% din colesterol e produs de ficat, iar restul provine din alimentele de origine animală.
Colesterolul mărit (hipercolesterolemia) poate fi moştenit, dar el este adesea rezultatul unei alimentaţii nesănătoase. Colesterolul mărit poate fi, însă, prevenit şi tratat, potrivit Libertatea.ro.

* Numeroase studii au demonstrat faptul că o dietă bogată în antioxidanţi din fructe şi legume proaspete, în acizi omega 3 din peşte şi nuci, precum şi în cereale integrale este cheia pentru a menţine sănătatea creierului şi de a-l feri de degradare. De exemplu, piperina este o substanţă care se găseşte în piperul negru, având un puternic rol protector asupra creierului. Studiile au arătat că după două săptămâni de administrare a acestuia pe cobai şoareci cu celule afectate de Alzheimer, performanţele intelectuale s-au îmbunătăţit considerabil, încetinind astfel procesul de degradare a creierului, potrivit doctorulzilei.ro.