Cum sa mergeti, cum sa va purtati, cum sa va asezati
Cand mergeti pe strada e bine sa va amintiti ca nu o puteti face la intamplare ci ca exista, si in acest domeniu, niste reguli de care trebuie sa tineti seama. Retineti ca nu e bine nu va faceti un obicei din a alerga mereu pentru ca sunteti in intarziere sau sa mergeti garboviti si incruntati pentru ca aveti necazuri. Ii veti stresa pe cei din jur si le veti deveni nesuferiti. In scurt timp, veti constata ca v-ati schimbat firea si nu in bine. Nu este greu sa va controlati. Un mers gratios, suplu este admirat de toata lumea. Nimic fals, nimic de prisos, nimic fortat.
* Ce faceti cu mainile?
· Nu le miscati fara rost, nu le infundati in buzunare, nu bateti nervos cu degetele pe suprafata mesei etc.
· Nu veti arata cu degetul un obiect sau o persoana. De asemenea, este agasanta mania unora de a-si trosni degetele sau de a-si incerca elasticitatea falangelor. Aceste gesturi sunt socotite proaste obiceiuri.
· Cand tusiti sau cascati, puneti mana la gura. Fiecare stie acest lucru dar nu toata lumea o face!
· Nu va exteriorizati printr-un ras strident mai ales, daca, o data izbucnit, nu-l mai puteti stapani.
· Veti face o expresie proasta daca veti rade in hohote, lovindu-va peste solduri sau impungandu-va vecinul in coaste. Ca orice manifestare comportamentala, rasul isi gaseste expresia prin moderatie.
* Cum mergeti?
· Odata cu inaintarea in varsta, tinuta omului se modifica. Incercati sa o corectati studiindu-va cu grija intr-o oglinda care sa va reflecte din cap pana in picioare.
· Incercati sa aveti un aer dezinvolt, tineti genunchii apropiati cand mergeti, trunchiul drept si fata destinsa.
· Cand stati de vorba cu cineva pe strada, nu va sprijiniti de un zid.
· In casa, nu va sprijiniti de spatarul scaunului si nu va jucati nervos cu diferite obiecte.
· Este lipsit de eleganta sa stati cu spatele la cei din jurul dumneavoastra. Daca sunteti nevoiti, va cereti imediat scuze.