Aranjamentele si mazilirile petrecute pe maidanul politic al Vaii Prahovei cu doar cateva zile sau saptamani inaintea alegerilor din ziua de 1 iunie au avut, in cele mai multe cazuri, deznodaminte neasteptate.
Cel mai pilduitor exemplu in acest sens este divortul dintre penelistul azugean Adrian Dedu si restul colegilor sai. Nemultumit de faptul ca ii fusese acordat abia locul cinci pe lista de accedere in Consiliul Local (prin incalcarea unor criterii stabilite anterior – a sustinut el), Dedu si-a dat demisia din partid si a candidat pentru primarie si pentru un post in consiliu ca independent. Voturile obtinute de Dedu in cursa pentru fotoliul de primar, 82, i-ar fi fost cat se poate de necesare candidatului liberal Florin Suica sa-l devanseze pe pesedistul Mihai Gheorghe, care, la alegerile de acum o saptamana, l-a depasit cu numai 29 de sufragii.
In momentul despartirii de Dedu, liberalii nu s-au zbatut deloc sa-l pastreze, lejeritatea cu care l-au abandonat tradand convingerea lor ca aportul demisionarului la scrutinul din 1 iunie avea sa fie neglijabil. Timpul a dovedit contrariul: marginalizarea lui Dedu i-a adus pe penelistii din Azuga intr-o situatie la care nu se gandisera niciodata in ultimele luni: iesirea din competitie inca din turul intai.

Ce l-a suparat pe Strafalogea

Un alt mare-mic pagubas al acestor alegeri locale a fost liberalul Eugen Strafalogea din Sinaia. Daca in primul caz, e vorba despre o organizatie care a facut rau ca n-a ascultat de cuvantul unuia dintre membrii sai, de data acesta este vorba despre un membru care a fost extrem de prost inspirat nerespectand disciplina de partid. Dupa patru ani de mandat de consilier, Strafalogea nu s-a mai regasit pe lista electorala a penelistilor sinaieni. Cum s-a explicat absenta sa? Sursele noastre spun ca liberalul – vicepresedinte de organizatie – nu a fost multumit de pozitia care ii fusese acordata pe lista, mai ales ca, inaintea lui, apareau cateva figuri extrem de recent alaturate penelistilor din Sinaia: Gheorghe Sarateanu, pe cinci, si Radu Savopol, pe sase. Asemenea multora, Strafalogea se astepta ca PNL Sinaia sa obtina un scor modest in alegeri: prin urmare, prezenta sa dincolo de locul cinci ar fi echivalat cu o punere la index, rusine pe care n-a acceptat-o, preferand sa nu-i apara deloc numele pe buletinul de vot. A gresit grav: PNL a obtinut noua posturi de consilier si, datorita faptului ca un loc a fost eliberat prin alegerea lui Vlad Oprea ca primar, eligibilitatea listei liberale s-a dovedit ca se incheia la pozitia 10. Strafalogea are toate motivele sa regrete dizidenta lui din aceasta primavara, cu atat mai mult ca poate vedea intrat in Consiliu un personaj cu o faima la fel de proasta ca si a sa: Viorica „Vivi” Vasile. Drept rasplata pentru faptul ca a stiut sa respecte ordinele fara sa le comenteze, „Triplul V”-ul liberalilor din Sinaia a avut ocazia, saptamana trecuta, sa se bucure de o recompensa nesperata. Gasind-o consilier, intreaga familie regala s-a peregrinat prin fata ei, salutand-o si dandu-i mana.
(I.S.)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPRECIZARE
Articolul următorACTUALITATE MEDICALA