Putin si-a trimis specialisti in Romania

Circa 90 de specialisti rusi au sosit in Romania la bordul unei curse speciale, ei avand ca scop pregatirea asteptatei vizite a presedintelui Vladimir Putin la Bucuresti, au declarat surse oficiale.
Acestia, in majoritate tehnicieni, electronisti si transmisionisti, preced eventuala sosire a liderului rus la Summitul NATO.
Prezenta lui Putin la Bucuresti ramane deocamdata incerta. De altfel, intrebat in legatura cu acest subiect, ministrul de Externe Adrian Cioroianu a declarat, recent, ca va putea vorbi despre participarea liderului rus la Summit abia cand va sti ca acesta s-a urcat in avion, la Moscova.
Conform paginii electronice a RIA Novosti, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, joi, ca liderii american si rus vor discuta despre proiectul scutului american antiracheta si Tratatul Fortelor Conventionale in Europa (CFE), in cadrul intalnirilor din Romania si de la Soci (Rusia), din aprilie, lasand sa se inteleaga ca liderul rus va veni la Bucuresti.
De altfel, in urma cu o luna, o delegatie formata din 20 oficiali rusi a verificat Palatul Parlamentului, in perspectiva Summitului NATO si a sosirii lui Vladimir Putin. Vizita acestora a fost una neoficiala, relata atunci Pro TV, precizand ca sediul Legislativului mai fusese inspectat de oficialii americani, englezi si germani.

Europenii nu vor scutul american antiracheta

Europenii se opun ferm amplasarii scutului american antiracheta in Europa centrala, arata un sondaj al institutului Harris Interactive, publicat ieri. Studiul vine cu doar cateva zile inaintea Summitului NATO de la Bucuresti care se va desfasura in perioada 2-4 aprilie si unde va fi luat in discutie acest subiect.
Cu cea mai mare inversunare se opune proiectului Germania unde 71% dintre cetateni s-au declarat impotriva si doar 19% au avut un raspuns favorabil. Urmeaza Spania cu 61% impotriva si 19% pentru si Franta cu 58 la 22%. In Italia si Marea Britanie opozitia este insa mai mica, 49%, respectiv 44%, scrie cotidianul International Herald Tribune in editia electronica.
In schimb, in Statele Unite, 49% dintre cei chestionati sunt de acord cu sistemul american antiracheta in Europa si doar un sfert dintre repondenti sunt ostili proiectului.
Sondajul a fost realizat pe un esantion de 6 478 adulti cu varste intre 18 si 64 din Franta, Germania, Spania, Marea Britanie, Statele Unite si Italia in perioada 27 februarie-6 martie 2008.
Statele Unite vor sa instaleze, pana in 2012, zece rachete interceptoare in Polonia si o statie radar ultraperfectionata in Cehia pentru a se proteja de amenintarea balistica din partea unor tari considerate imprevizibile, ca Iranul. Rusia se opune, insa, considerand ca acest lucru este o amenintare la adresa securitatii sale.

Mircea Sandu candideaza la sefia FRF si in 2009

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, ieri, ca va candida si la alegerile din 2009 pentru sefia FRF, intentionand ca din 2013 sa se retraga din activitate.
„Gata, m-am decis. In 2009 imi voi depune candidatura pentru un nou mandat de presedinte al FRF. Apoi ma las, voi avea grija de nepoti, pentru ca atunci voi avea 61 de ani. Voi, presa, ati speculat ca Ionut Lupescu va fi inlocuitorul meu la sefia federatiei, dar va spun sincer ca nu e asa. Din 2013 nu ma va mai interesa cine va fi presedintele FRF, daca el se va numi Lupescu, Popescu sau Ionescu”, a declarat Sandu care a tinut sa precizeze ca, din 2013 nu mai vrea sa ocupe nici functia de presedinte de onoare al FRF. Potrivit sursei citate, oficialul FRF spune ca dupa 23 de ani la sefia federatiei va fi foarte multumit de activitatea depusa. „Am lasat si o sa las in urma mea multe lucruri bune, calificarile si rezultatele de la mondiale si europene, un sediu de federatie extraordinar, un stadion de talie europeana, baza de la Mogosoaia si multe altele. As vrea ca viitorul presedinte sa faca macar pe jumatate cat am facut eu”, a mai spus presedintele FRF. Mircea Sandu ocupa functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal din 1990.