Europa a ajuns la cel mai inalt stadiu de dezvoltare in sectorul hotelier. Numai in Paris am putea gasi 10 locatii de lux, iar Rusia detine 15 hoteluri pentru cei mai excentrici turisti, dintre care 10 se afla in Moscova. Ritz-Carlton (in foto ) tocmai a inaugurat una dintre cele scumpe astfel de proprietati, unde pretul unei camere porneste de la 1.000 de dolari pe noapte, iar apartamentul prezidential ajunge la 16. 000 de dolari. Si Praga se lauda cu hoteluri de lux ca Four Seasons, Rocco Forte sau Mandarin Oriental. In ciuda pretului ridicat, hotelurile sunt pline de turisi, iar dovada sta dezvoltarea continua in domeniu. Singapore, China si Malaysia aduc cei mai multi clienti.
L’Andana, din Italia, cu cea mai buna mancare asigurata de Alain Ducasse, este pe primul loc in top. Hotelul din Maremma se lauda cu ulei de masline si vin produs chiar pe proprietatea L’Andana, iar tratamentele se bazeaza pe cele mai scumpe produse si tehnici.
Locul doi este ocupat tot de Italia, cu hotelul La Scalinatella din Capri, care detine cele mai frumoase terase private. Numele se traduce prin “mica scara” si se refera chiar la modul in care este construita cladirea.
Drumurile serpuitoare duc spre terase cu vedere la Marea Mediterana si la stancile cunoscute ca Faraglioni.
Ritz din Paris nu putea fi ignorat de topul realizat de Forbes, cu cele mai luxoase toalete.