– Domnule deputat, recent, presedintele PC, Dan Voiculescu, a spus ca partidul sau este ca si iesit de la guvernare. Cum ar trebui interpretata aceasta declaratie?
– Cred ca este un mod de exprimare usor exagerat al domnului presedinte. Si spun aceasta deoarece reprezentantii nostri in executiv – ministrii, secretarii de stat – isi continua activitatea in mod corespunzator; raspund la toate solicitarile si conducerea Guvernului este multumita de prestatia reprezentantilor PC. Cred, in acelasi timp, ca presedintele Voiculescu i-a vizat si pe ceilalti reprezentanti ai Coalitiei, ca si faptul ca initiativele PC nu sunt sustinute. Iata, de exemplu, recent, in plenul Camerei Deputatilor, a cazut un proiect de lege al PC privind numirea in functie a judecatorilor si procurorilor, initiativa care propunea ca magistratii sa fie numiti de catre Consiliul Suprem al Magistraturii si nu de catre ministrul Justitiei, care este om politic. Initiativa noastra asigura, in mod clar, independenta justitiei dar, culmea, tocmai reprezentantii PNL-PD, care aveau in programul de guvernare o astfel de masura, nu au votat.
– Cum veti proceda, in continuare, in Parlament ?
– Vom vota, in continuare, toate legile care sunt bune pentru tara, indiferent daca initiativele apartin PD, PNL sau unui alt partid. Cauza Romaniei nu se discuta politic! Mai ales ca, din pacate, suntem intr-un moment cand se discuta despre toate minunile – dosare, colaborarea cu fosta Securitate, scheme si scenarii politice, restaurante precum Golden Blitz – si nimic despre ceea ce este important acum, cand mai sunt trei luni pana la aderarea in Uniunea Europeana.
– Dar in plan local cum vor proceda reprezentantii PC din consiliile judetean si municipal ?
– Cred ca partea neplacuta, in plan local, este influenta a ceea ce se intampla la centru, promovata prin mass-media, si care bulverseaza viata cetatenilor. Sper insa, ca actorii politici din Prahova sa aiba intelepciunea de a-si vedea de problemele locale si de prioritatile cetatenilor din judet.
A consemnat Leon CHIRILA