O tunisianca are o sarcina cu 12 copii

Dictionarele medicale – si nu numai – vor trebui sa includa, probabil, un nou cuvant: dodecapleti! Asta pentru ca ca ceea ce pana acum era doar ipotetic tinde sa devina realitate: o femeie din Tunisia asteapta nu mai putin de 12 copii!
Potrivit tabloidului britanic The Sun, femeia, o profesoara, a apelat la fertilizarea in-vitro dupa mai multe sarcini pierdute. Initial, i s-a spus ca ar avea gemeni, insa, stupoare – deopotriva si pentru ea, si pentru medici – la un moment dat i s-au descoperit 12 fetusi, sase de sex masculin si sase de sex feminin.
Viitoarea mamica s-a aratat dornica sa nasca pe cale naturala, insa medicii au exclus aceasta solutie. Vor recurge la o cezariana pentru a micsora pe cat posibil riscurile. Nasterea va fi o premiera. Recordul actual ii apartine californiencei Nadya Suleiman, care a nascut opt copii sanatosi la inceputul acestui an.

Statele Unite retrimit soldati in Irak

Armata americana intentioneaza sa trimita mii de soldati inapoi in bogatul in petrol nord al Irakului pentru a preveni un razboi civil intre arabi si kurzi. Initiativa de urgenta este primul semn ca planul de retragere al presedintelui american ar putea sa nu functioneze. Barack Obama doreste ca toate trupele sa fie retrase din Irak in urmatorul an.
Liderii kurzi si arabi au cazut de acord, in principiu pentru a permite soldatilor SUA sa se instaleze in zonele din jurul Mosul si Kirkuk, potrivit generalului Ray Odierno, comandantul militar american din Irak. Trupele vor forma unitati comune cu irakienii pentru a controla ceea ce a devenit cea mai volatila regiune a tarii.
Multi lideri din zona nu se inteleg asupra locului pe unde ar trebui sa treaca granita intre teritorii si cum ar trebui impartit venitul din petrol. “Avem al-Qaeda care exploateaza aceasta fisura dintre arabi si kurzi, iar noi incercam sa acoperim aceasta fisura”, arata generalul Odierno .
In pofida acestei noi dezvoltari, Obama declara veteranilor ca va respecta planul sau.