Politistii din Guatemala au gasit un avion plin cu cocaina

Politistii din Guatemala au facut o descoperire incredibila. La o razie de rutina, ei au gasit un avion plin cu cocaina, abandonat intr-o ferma din sudul tarii. Autoritatile spun ca in aparatul de zbor sunt zeci de saci cu droguri din Columbia.
Deocamdata, nimeni nu a fost arestat. In epava s-au gasit 21 de saci, care contineau 728 de kilograme de cocaina pura. Totul, in valoare de 8,8 milioane de dolari.
Avionul zacea pe iarba la o ferma dintr-un orasel situat la 160 de kilometri de capitala Guatemala City. Traficantii au aterizat pe pista folosita de avioanele cu ingrasaminte pentru culturi. Proprietarul fermei este cercetat pentru posibile legaturi cu traficantii de droguri.
Cocaina din America de Sud este transportata adesea pe calea aerului, prin Mexic si America Centrala, spre Statele Unite.

700 de oameni disparuti in Taiwan au fost gasiti in viata

Operatiune de salvare spectaculoasa in Taiwan, unde taifunul Morakot a facut dezastru. Peste 700 de oameni, refugiati pe munti din calea apelor si a noroiului au fost gasiti de echipele de interventie si salvati cu elicoptere. Multi dintre supravietuitori sunt raniti si au fost dusi la centre medicale. Initial, autoritatile au crezut ca oamenii au murit, dupa valul de noroi care a ingropat patru sate. Sute de oameni sunt inca dati disparuti in urma taifunului care a provocat 66 de morti si 61 de raniti.

Obama infrunta opozantii

Confruntat cu o opozitie acerba fata de reforma sistemului de sanatate anuntata de Casa Alba, presedintele american Barack Obama a decis sa treaca la contraofensiva. El i-a acuzat pe adversarii reformei ca incearca sa le insufle teama americanilor fata de aceasta masura prin dezinformare sistematica.
Proiectul de reforma a iscat dezbateri aprinse pe tot cuprinsul Statelor Unite, principalii opozanti fiind politicienii de nuanta conservatoare si sustinatorii acestora.
Aflat la o intalnire in sediul primariei orasului Portsmouth, din New Hampshire, Obama si-a acuzat adversarii politici ca practica o campanie de dezinformare si ii sperie pe oameni. Reforma initiata de Casa Alba propune crearea unui sistem public al asigurarilor de sanatate, de care ar urma sa beneficieze majoritatea americanilor. Planul de reforma elaborat de Casa Alba in acord cu Partidul Democrat a fost intampinat in toata tara cu proteste si acuzatii din partea medicilor. Opozantii ii acuza pe democrati ca vor sa creeze un sistem socialist si sa eutanasieze batranii.

Scotland Yard publica fetele a doi dintre autorii “jafului secolului”

Scotland Yard a difuzat fotografiile a doi barbati implicati in cel mai mare jaf armat de bijuterii din Marea Britanie. Acestia au intrat la 6 august intr-un magazin din cartierul londonez de lux Mayfair si au luat bijuterii in valoare de 40 de milioane de lire sterline.
Inainte de a pleca in graba cu prada, unul dintre cei doi a tras un foc de arma in aer pentru a intimida personalul magazinului. Ei au luat, pentru scurt timp, o femeie ca ostatic. Aceasta a fost eliberata imediat dupa iesirea din magazin.
Potrivit detectivilor implicati in ancheta, cei doi barbati s-au urcat intr-un automobil BMW de culoare albastra pe care l-au abandonat la cateva strazi distanta si au plecat cu un Mercedes argintiu.
Se pare ca autorii jafului au avut mai multi complici: in apropierea locului unde acestia au abandonat prima masina, martori oculari au vazut mai multi suspecti urcand grabiti intr-un automobil negru.

Clanul Kennedy se subtiaza

Clanul Kennedy este in doliu. Eunice Kennedy Shriver, sora fostului presedinte american John F. Kennedy, a murit la varsta de 88 de ani. Eunice a fost internata intr-un spital, acum 10 zile din cauza unei pneumonii care s-a agravat.
Eunice suferise recent mai multe atacuri cardiace. “Era lumina noastra. O mama, o sotie, o bunica si o matusa care ne-a fost model. Si-a pus viata in serviciul altora si a facut-o cu pasiune”, se spune intr-un comunicat al familiei Kennedy.
Eunice era mama Mariei Shriver, sotia guvernatorului republican de California, Arnold Schwarzenegger si sora fostului presedinte John Kennedy, asasinat in 1963. Dintre toti cei noua frati si surori, mai sunt azi in viata Jean, in varsta de 81 de ani, si Edward, de 77, inca senator democrat in congresul american.
Eunice Kennedy ramane in istorie pentru ca in 1968 a infiintat Jocurile Paraolimpice.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLUMEA IN CARE TRAIM
Articolul următorDREPTUL LA OPINIE