Politicieni, balauri si sfinti

Daca le-au avut vreodata, partidele si-au abandonat doctrinele. Oricum, nu pe acestea se bazeaza pentru a castiga voturile alegatorilor. Nu ! Politicienii se lupta, mai nou, intre ei si cu ceilalti, pe bloguri, in talk-show‑uri si cu sabiile declaratiilor otravite. Unii prefera pildele, altii povestile. Desi, in privinta celor din urma poate ca ar trebui sa fie mai rezervati fiindca povestile politicii nu-i mai adorm nici pe copii. Doar pe alesi, obositi de grijile tarii !!!
Domnul Orban, politician deprins cu cantatul, dar si cu atatea exemple cu cantec ale politicii, il vede mai nou, pe liberalul Crin Antonescu, un Sfantul Gheorghe al apropiatelor confruntari electorale si cere mobilizare in jurul sau, contra balaurului de la Cotroceni. Abia aruncate pe piata, rezultatele unor recente sondaje au impartit moderatorii de emisiuni televizate si analistii in tot felul de tabere. Unora le sticlesc ochii de bucurie constatand ca Basescu si PD-L au luat-o la vale, altii striga – cat pot de tare, si strecurandu-si cu o oarecare grija cuvintele de frica sanctiunilor de la CNA – ca rezultatele sunt cusute cu ata alba, fiindca nu se poate sa cada liberal-democratii fara sa-i traga dupa ei si pe social-democrati, dupa cum nu pot sa aiba procentele anuntate nici Becali, nici fiica presedintelui, candidata independenta la europarlamentare. Politicienii insisi fac naveta intre televiziuni, se cearta intre ei si cateodata cu moderatorii, sunt gata-gata sa-si scoata lavalierele si sa plece din studiou, si pesemne ca nu e departe timpul in care vor veni si cu sabiile la purtator, ca sa fie pregatiti cand s-o da semnalul de atac asupra balaurului prezidential. Ingenua ministresa care vrea sa schimbe imaginea turismului imbracand ie si atarnandu-si dupa gat o straita zice ca mafia care tine in zona neagra domeniul pe care il pastoreste nu s-a sfiit sa o ameninte. Doar maine nu-i poimaine si 1 Mai si abia iesiti din scandalul pe Lumina Sfanta de Pasti adusa cu avioanele de la Ierusalim, e cazul sa fim pregatiti de circul mititeilor perpeliti pe gratare si al chiolhanurilor la iarba verde… electorala.
Ar fi distractiva daca nu ar fi atat de trista politica noastra ! Ce daca e criza si ce daca, dupa unele estimari, aceasta nu si-a aratat toti coltii ?! Ce le pasa autoritatilor ca a inceput sa se cutremure pamantul de-adevaratelea ? Ca e sau nu e gripa porcina, sa-si bata capul altii. Politicienii se contreaza pe sefia deconcentratelor, privesc spre Bruxelles si se viseaza Feti-Frumosi plecati la vanatoare de balauri ! Alegatorii ? Cine are timp sa-i pese de ei ?!?
Luiza Radulescu Pintilie