Ministerul Tineretului si Sportului, prin Directia Judeteana pentru Tineret Prahova, organizeaza sambata, 2 mai a.c., incepand cu orele 10.00, la Parcul de la Sala Sporturilor Olimpia Ploiesti, activitati dedicate sarbatoririi „Zilei Nationale a Tineretului”, sub sloganul “De 2 ori MAI tanar”. Se spera ca evenimentul va aduna un numar mare de tineri, organizatorii dorindu-si sa prezinte fata unui Ploiesti bogat in idei interdisciplinare, cum ar fi actiuni sportive- concurs de cros baieti/fete, baschet, tenis de camp, fotbal, actiuni de ecologizare, role, zidul semnaturilor sub sloganul „Am fost aici de 2 MAI 2009 – m-am simtit de 2 ori MAI tanar”, dar si concursuri de creatie – tinerii vor trebui sa compuna in 20 de minute o poezie cu tema „Anii tineretii”. De asemenea, se vor constitui echipe din 3-5 membri care sa realizeze cel mai bun logo si slogan pentru o campanie de „Ziua Nationala a Tineretului” si vor avea loc programe artistice (dansuri) sustinute de membri ai Palatului Copiilor si ai Casei de Cultura a Studentilor.
Participantii vor primi premii constand in excursii la munte sau la mare, tricouri, sepci, pixuri, brelocuri, dar vor avea parte si de premii surpriza din partea organizatorilor. Pe durata evenimentului, participantilor li se vor distribui chestionare cu tema „Ce vor tinerii?”, iar in urma tombolei se va acorda premiul cel mare, care consta intr-o excursie la Bruxelles. Castigatorii vor fi anuntati pe site-ul Ministerului Tineretului si Sportului, in data de 9 MAI -Ziua Europei. Tot in cadrul acestui eveniment se va organiza un meci de handbal la Sala “Doroftei” si unul de baschet, la Scoala Nr.8.
Ziua Nationala a Tineretului nu se sarbatoreste numai la Ploiesti, ci si in alte orase, cum ar fi Valenii de Munte, Campina sau Slanic. De exemplu, la Centrul de Tineret din Valenii de Munte sunt organizate concursuri sportive (tenis de masa, biliard, rummy), la Valea Doftanei, sub genericul „Sarbatoarea tineretii in satul romanesc”, Asociatia Tinerilor din localitate, in parteneriat cu D.J.T. Prahova, va organiza seminarul cu tema „Tinerii si problemele lor in perioada de criza”, competitii sportive si activitati artistice. Manifestarile se vor incheia cu un spectacol cultural-artistic si o seara distractiva.
La Clubul Copiilor din Slanic se va vernisa o expozitie de desene cu tema „Tinerete”, iar la Aricestii Zeletin, Asociatia Tanarul European, in colaborare cu D.J.T. Prahova, organizeaza una de pictura, cu tema „Tanar European in mediul rural”. Tinerii din Brazi vor putea participa la activitati sportive si culturale (desen, jocuri sportive), expozitie de fotografie si program artistic, iar la Breaza se va desfasura un concurs de baschet. La Campina, ziua dedicata tineretului se va sarbatori printr-o expozitie de fotografie realizata de Asociatia cultural-sportiv-ecologista.
Anemary GRIGORE

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEDITORIAL PRAHOVA
Articolul următorGreva in invatamant