Calificare dramatica
Francezii de la PSG s-au calificat dramatic in primavara Cupei UEFA, in detrimentul spaniolilor de la Santander, datorita golaverajului superior.
Faza meciului a fost realizata de apararea olandeza, doi dintre fundasii celor de la Twente dandu-se aproape cap in cap intr-o faza in care Luyindula a profitat si a deschis scorul.
Au marcat: Luyindula 8’, 86’, Sessegnon 23’, si Kezman 84’, pentru o calificare obtinuta pe ultima suta de metri de PSG.
Budapesta vrea sa organizeze Jocurile Olimpice de vara
Orasul Budapesta intentioneaza sa isi prezinte candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vara din 2020, conform unei decizii unanime a consiliului municipal.
“Ne-am apropiat mai mult ca niciodata de realizarea unui mare vis comun: organizarea Jocurilor Olimpice”, a declarat primarul Gabor Demszky.
Decizia luata, de consiliul municipal mai trebuie sa fie confirmata de parlament. “Aceasta decizie arata ca avem mari proiecte comune, care ne reunesc si suntem siguri ca vom obtine si sustinerea parlamentului”, a precizat Demszky.
Mourinho nu se teme de Manchester United
Portughezul Jose Mourinho se declara multumit de tragerea la sorti din Liga Campionilor, acolo unde Interul pregatit de el va intalni in optimile de finala castigatoarea en-titre a prestigiosului trofeu, Manchester United. Fostul tehnician al celor de la Chelsea Londra precizeaza ca United este o echipa mare, dar ca formatia sa are sansele ei de calificare.
“Pot spune ca sunt satisfacut in urma tragerii la sorti pentru ca vreau sa jucam impotriva celor mai buni. Manchester este o super echipa, iar Ferguson este un mare antrenor. Vom avea o motivatie mare sa eliminam un asemenea adversar de calibru. Vreau sa le facem suporterilor nostri o mare bucurie”, a precizat Mourinho.
“Va fi un duel interesant cu Jose, care este un tip cu mare personalitate. Ne-a eliminat pe vremea cand o pregatea pe FC Porto, insa de aceasta dataa sper sa avem noi norocul pe care l-au avut ei atunci. Numai daca vom fi concentrati 100% vom reusi sa eliminam pe Inter”, a precizat Sir Alex Ferguson.
Maradona, fluierat de fani
Idolul argentinian Diego Maradona a fost fluierat de fanii sai. Fostul international trebuia sa faca parte din selectionata fostilor jucatori argentinieni intr-o partida de futsal impotriva fostilor jucatori ai Uruguay-ului. Maradona s-a razgandit si a ales sa priveasca meciul din tribune, ceea ce a atras furia suporterilor sud-americani.
Fanii din Buenos Aires s-au aratat indignati de faptul ca Maradona nu va mai juca, au inceput sa-l fluiere si chiar sa arunce cu sticle pe teren. Fostul international a incercat sa-i calmeze, insa fara niciun rezultat. Publicul a continuat sa strige si sa fluiere.
Partida a avut loc miercuri seara, in Argentina. 3.000 de oameni au fost prezenti pentru a-l vedea pe Maradona jucand din nou.
UEFA a anuntat nominalizatii pentru Echipa Anului 2008

UEFA a anuntat lista jucatorilor de fotbal nominalizati pentru Echipa Anului 2008. Douazeci de cluburi au jucatori si arbitri propusi pentru a face parte din aceasta echipa. Castigatoarea Ligii Campionilor, Manchester United este echipa cu cei mai multi fotbalisti nominalizati: sapte, urmata de Chelsea, cu sase jucatori propusi. Castigatorii Cupei UEFA, Zenit St. Petersburg si Real Madrid au cate cinci nominalizati.
Massimo Gonnella, manager editorial uefa.com: “Pentru ca anul acesta a avut loc UEFA EURO CUP 2008, a fost mai greu decat de obicei sa alcatuim lista nominalizatilor. Credem ca alegerea fanilor va reprezenta o reflectie a celor mai buni sportivi din anul care a trecut. Anul acesta vom da sansa fanilor de a explica de ce au votat cu un anumit fotbalist sau antrenor si sa spuna ceva despre toti nominalizatii”.
Fanii vor putea vota, pe site-ul oficial Uefa, jucatorii si antrenorii preferati pana pe 12 ianuarie 2009.
Aceasta este cea de-a opta editie in care uefa.com alege echipa anului. In prima editie, in 2001, Cosmin Contra, care evolua atunci la Deportivo Alaves, a fost ales in echipa anului. In 2002, Cristian Chivu, atunci la Ajax, a fost unul dintre jucatorii alesi in echipa de vis.
Sportivii nominalizati
Portar: Edwin van der Sar, Iker Casillas, Petr Cech, Rene Adler, Igor Akinfeev
Fundas dreapta: Jose Bosingwa, Aleksandr Anyukov, Bacary Sagna, Sergio Ramos, Maicon
Doi fundasi centrali: Jamie Carragher, Tomas Ujfalusi, Rio Ferdinand, Ricardo Carvalho, Nemanja Vidic, Carles Puyol, John Terry, Carlos Marchena, Giorgio Chiellini, Pepe
Fundas-stanga: Joan Capdevila, Philipp Lahm, Patrice Evra, Yuri Zhrikov, Giovanni van Bronckhorst
Mijlocas dreapta: Javier Zanetti, Steven Gerrard, Hamit Altintop, Cristiano Ronaldo, Bastian Schweinsteiger
Mijlocas central: Anatoliy Tymoshchuk, Xavi Hernandez, Konstantin Zyryanov, Marcos Senna, Mehmet Aurelio
Mijlocas central ofensiv: Frank Lampard, Michael Lampard, Andrei Arshavin, Cesc Fabregas, Luka Modric
Mijlocas stanga: Wesley Sneijder, Arjen Robben, Andres Iniesta, David Silva, Franck Ribery
Doi atacanti: Alessandro Del Piero, Fernando Torres, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, David Villa, Karim Benzema, Lionel Messi, Sergio Aguero, Daniel Guiza, Emmanuel Adebayor.
Antrenor: Temuri Ketsbaia, Fatih Terim, Dick Advocaat, Luis Aragones, Sir Alex Ferguson